Gemarineerde Flat Iron steak met citroen en knoflook

Gemarineerde Flat Iron steak met citroen en knoflook
Lekkere frisse variatie met Flat Iron, oftewel biefstuk van de sukade. Hou rekening met 12-24 uur om te marineren.

Ingrediënten

Ingrediënten: (voor 2 personen)

500 gram flat iron dit kan een black angus of een USA grain fed zijn
30 ml extra virgin olijfolie
6 knoflookteentjes fijn gesneden
4 lente-uitjes gesneden
4 laurierblaadjes in stukjes breken
2 citroenen flinter dun gesneden
Vers gemalen zwarte peper naar smaak toevoegen
Zeezout naar smaak toevoegen
Zonnebloemolie om af te lakken

Bereiding

- Gebruik een glazen cakevorm.
- De flat iron kruiden naar smaak met zeezout en vers gemalen peper
- Verdeel de knoflook, lente uitjes en de gebroken laurierblaadjes over het gehele stuk.
- Bedek beide zijden van het vlees met de citroenschijven.
- Het geheel afdekken en 24 uur in de koelkast laten staan.
- Steek de barbecue aan en het rooster lichtjes in vetten met zonnebloemolie.
- Haal alle toegevoegde kruiden van het vlees en laat dit op kamertemperatuur komen.
- Eventueel nog extra zeezout en versgemalen peper naar smaak toevoegen
- Op matig hoog vuur de steak 3½ minuut om en om bakken (medium-rare)
- Van het vuur halen en op een snijplank leggen, 5 minuten laten rusten en op de draad snijden en serveren.