Gemarineerde Flat Iron steak met citroen en knoflook
Ingrediënten
Ingrediënten: (voor 2 personen)
500 gram flat iron dit kan een black angus of een USA grain fed zijn
30 ml extra virgin olijfolie
6 knoflookteentjes fijn gesneden
4 lente-uitjes gesneden
4 laurierblaadjes in stukjes breken
2 citroenen flinter dun gesneden
Vers gemalen zwarte peper naar smaak toevoegen
Zeezout naar smaak toevoegen
Zonnebloemolie om af te lakken
Bereiding
- Gebruik een glazen cakevorm.
- De flat iron kruiden naar smaak met zeezout en vers gemalen peper
- Verdeel de knoflook, lente uitjes en de gebroken laurierblaadjes over het gehele stuk.
- Bedek beide zijden van het vlees met de citroenschijven.
- Het geheel afdekken en 24 uur in de koelkast laten staan.
- Steek de barbecue aan en het rooster lichtjes in vetten met zonnebloemolie.
- Haal alle toegevoegde kruiden van het vlees en laat dit op kamertemperatuur komen.
- Eventueel nog extra zeezout en versgemalen peper naar smaak toevoegen
- Op matig hoog vuur de steak 3½ minuut om en om bakken (medium-rare)
- Van het vuur halen en op een snijplank leggen, 5 minuten laten rusten en op de draad snijden en serveren.