
Gevulde Gildehoen kipfilet met spruitjes en aardappelen
< 40 minuten
4 personen
Gemiddeld
BBQ/oven

Een heerlijk glutenvrij recept met de smaakvolle Gildehoen kipfilet. Snel en makkelijk klaar.
Ingrediënten
Ingrediënten: (voor 4 personen)
2 stuks Gildehoen kipfilet á ca. 400 gram, gehalveerd
500 gram krielaardappelen (halveren)
400 gram spruitjes (halveren)
2½ eetlepel olijfolie extra virgin
100 gram gorgonzola in 4 stukken snijden
4 brede plakken prosciutto
1 Limoen in partjes
Bereiding
- Verwarm de oven of BBQ voor op 200° C
- Neem een grote braadslede met bakpapier of bereid je BBQ indirect voor.
- Doe de aardappelen in een grote pan met water, breng ze aan de kook. Laat ze 4 minuten zachtjes doorkoken.
- Voeg de spruiten toe en laat het geheel nog 2 minuten koken. Afgieten en droogdeppen met keukenpapier.
- Verdeel het aardappel mengsel in de braadslede en sprenkel er 2 eetlepels extra virgin olijfolie over. Voeg kruiden naar smaak toe en meng deze door het aardappelmengsel. Laat het mengsel ongeveer 15 minuten bakken .
- Snij ondertussen met een schep mes een spleet in de het dikste gedeelte van elke kippenborst.
- Vul deze met de gorgonzola en wikkel ze in met de Prosciutto.
- Verhit de overgebleven olie in een grote anti-aanbakpan. Bak de kip elke kant zo’n 2-3 minuten totdat de kip bruin is.
- Voeg de kip toe aan de braadslede. Bak het geheel nog zo’n 10 tot 12 minuten totdat de kip helemaal gaar is en de groenten en aardappelen goudkleurig zijn.
- Serveren met partjes lemon.