
Gildehoen Piccata

Lekker fris gerecht op z'n Italiaans. Gemakkelijk klaar te maken en ideaal voor de zomeravonden.
Ingrediënten
Voor 4 personen
2 stukken Gildehoen kipfilet á ca. 400 gram
1/2 kopje bloem
Zout en peper
5 eetlepels olijfolie
4 eetlepels boter
2 teentjes knoflook, fijngehakt
2 eetlepels appelkappertjes
120 ml droge witte wijn
250 ml kippen bouillon
4 eetlepels citroensap (vers)
2 eetlepels fijngehakte peterselie
Tagliatella (klaargemaakt volgens beschrijving)
Bereiding
1) Vlinder de kipfilet zodat deze mooi plat en gelijk van dikte is. Kruid de kip met zout en peper en haal de kip aan beide zijden door het meel. Schud het overtollige meel van de kip af.
2) Smelt 2 eetlepels boter en olijfolie in een koekenpan. Bak de kip op hoog vuur ongeveer 5 minuten aan beide zijden, totdat deze goed gaar en bruin van kleur zijn. Laat de kip op een bord tot rust komen.
3) Voeg het restant van de boter toe aan de koekenpan en voeg de knoflook en appelkappertjes toe. Vervolgens het citroensap, de wijn, en de kippenbouillon en breng dit geheel aan de koop. Naar smaak peper en zout toevoegen.
4) Leg de kippenborst terug in de koekenpan en bak deze nog zo’n 5 minuten totdat de saus wat indikt. Leg de kip op een groot bord , schenk de saus eroverheen en besprenkel deze met de gehakte peterselie.
5) Serveren met gekookte pasta.