•  
    Kies zelf je leverdag
  •  
    Bel (0172) 577 147.
  •  
    Gratis verzenden in Nederland v.a. € 60,-
  •  
    Chat live met ons.

Hele ossenhaas met mosterd-mierikswortelroom

Een ossenhaas maken is wellicht één van de mooiste gerechten. Lekker zacht vlees met een frisse roomsaus.

Hele ossenhaas met mosterd-mierikswortelroom

Bereidingstijd: 85 minuten

Ingredienten

Voor circa 6-8 personen

1 hele ossenhaas á ca. 1200-1400 gram zonder vlies

200 ml zure room

3 eetlepels Dijon mostrerd

2 eetlepels mierikswortel

2 eetlepels hele groene peperkorrels

2 eetlepels hele rode peperkorrels

2 theelepels grof zout

100 gram gehakte peterselie

60 gram gesmolten boter

Bereiding

1)      Meng de room, de helft van de mosterd en mierikswortel in een kom en laat afgedekt in de koelkast staan.

2)      Doe de peperkorrels en het zout in een blender en maal dit grof.

3)      Meng de peterselie, boter en de rest van de mosterd en wrijf de ossenhaas hiermee in.

4)      Bestrooi de ossenhaas daarna met het peper en zout en plaats de ossenhaas in een braadslede en laat dit 24 uur in de koelkast marineren.

5)      Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius.

6)      Braad de ossenhaas gedurende ongeveer 1 uur tot een kerntemperatuur van 55 graden.

7)      Haal de ossenhaas uit de oven en laat 10 minuten staan.

8)      Serveer met het roommengsel.

Rating: 9.2, gebaseerd op 13921 beoordelingen.