
Hele ossenhaas met mosterd-mierikswortelroom

Ingrediënten
Bereiding
1. Meng de room, de helft van de mosterd en mierikswortel in een kom en laat afgedekt in de koelkast staan.
2. Doe de peperkorrels en het zout in een blender en maal dit grof.
3. Meng de peterselie, boter en de rest van de mosterd en wrijf de ossenhaas hiermee in.
4. Bestrooi de ossenhaas daarna met het peper en zout en plaats de ossenhaas in een braadslede en laat dit 24 uur in de koelkast marineren.
5. Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius.
6. Braad de ossenhaas gedurende ongeveer 1 uur tot een kerntemperatuur van 52 graden. Gebruik bijvoorbeeld een HERQ Pin Pro thermometer.
7. Haal de ossenhaas uit de oven en laat deze nagaren tot een kerntemperatuur van 55 graden. Verwijder de HERQ pin pro thermometer..
8. Serveer met het roommengsel.