Herten Sloppy Joes

Herten Sloppy Joes

Dompel jezelf onder in de hartige wereld van onze Herten Sloppy Joes. Ontdek de perfecte balans tussen mals hertenvlees en een smaakvolle, kruidige saus. Met eenvoudige stappen breng je deze unieke twist op een klassieker op tafel. Laat je verrassen door de rijke smaken en geniet van een onweerstaanbaar gerecht dat je smaakpapillen zal doen dansen.

Ingrediënten


  • 120 gram bacon in plakjes
  • 1000 gram herten stoofvlees
  • 1 grote ui gesneden
  • 90 gram bruine suiker
  • 60 ml witte azijn
  • 5 gram gemalen komijn
  • 5 gram chili poeder
  • 2 teentjes knoflook fijn gesneden
  • 1 flinke eetlepel mosterd
  • 225 gram ketchup
  • Zeezout
  • Vers gemalen zwarte peper

Bereiding


  • 1. Leg de bacon in een grote koekenpan en bak deze op half hoog vuur lekker bruin.
  • 2. Haal de bacon uit de pan verkruimelen en even weg zetten.
  • 3. Bak het hert aan in de koekenpan waar je zojuist de bacon in hebt gebakken (voor de smaak).
  • 4. Neem een braadpan met deksel. Bak hierin de uien, suiker, azijn, komijn, chili poeder, knoflook, ketchup, en naar smaak zout en peper toevoegen. Goed roeren zodat de smaken goed tot hun recht komen.
  • 5. Voeg de bacon en het hert toe en goed door elkaar roeren.
  • 6. Deksel op de pan en minimaal  8 uur laten sudderen op klein vuur.
  • 7. Met regelmaat even met een vork het hert uit elkaar halen, het geheel moet indikken tot een dikke saus.

Serveertip:

Dit eet je op een lekker vers wit of bruin broodje of in een wrap met cheddar kaas.