•  
    Kies zelf je leverdag
  •  
    Bel (0172) 577 147.
  •  
    Gratis verzenden in Nederland v.a. € 60,-
  •  
    Chat live met ons.

Hertenbiefstuk met bosbessen, sjalotjes en rode wijn

Heerlijk gerecht om ook eens hert in de zomer te maken.

Hertenbiefstuk met bosbessen, sjalotjes en rode wijn

Bereidingstijd: 25 minuten

Ingredienten

800 gram hertenbiefstuk

5 gedroogde jeneverbessen

4 sjalotjes fijn gesneden

1 teentje knoflook,  gepeld en fijn gesneden

200 gram verse bosbessen

Klein handje verse tijm zonder steel

Olijfolie extra virgin,

Zeezout

Versgemalen zwarte peper

2 eetlepels boter

Glas rode wijn

Bereiding

1)      Doe de tijm en de jeneverbessen in een vijzel met flink wat versgemalen peper en zeezout en stamp dit goed (kan ook met een stafmixer).

2)      Voeg er 2 flinke scheuten olijfolie aan toe.

3)      Dep het hertenbiefstuk droog met keukenpapier en smeer de mix op de hertenbiefstuk.

4)      Zet een grillpan op hoog vuur. Grill de biefstuk in 3 minuten aan beide zijden mooi bruin.

5)      Haal de hertenbiefstuk uit de pan en laat het 4 minuten afgedekt rusten.

6)      Zet de pan op laag vuur en doe een flinke scheut olijfolie in de pan.

7)      Voeg de sjalotjes en de knoflook toe en meng dit rustig totdat het glazig word.

8)      Zet het vuur nu hoog en voeg de wijn toe. Laat tot de helft inkoken.

9)      Voeg bosbessen toe en laat het 4 minuten rustig sudderen.

10)  Haal de pan van het vuur, voeg de boter toe en meng alles goed door elkaar tot het een mooi, glad mengsel is.

11)  Naar eigen inzicht op smaak brengen.

Snij de hertenbiefstuk in partjes van 2 cm en doe de overgebleven jus over de hertenbiefstuk met een lepel  en serveer deze met bijvoorbeeld broccoli of andere groene groentes.

Rating: 9.2, gebaseerd op 13921 beoordelingen.