•  
    Kies zelf je leverdag
  •  
    Bel (0172) 577 147.
  •  
    Gratis verzenden in Nederland v.a. € 60,-
  •  
    Chat live met ons.

Iberico Lomo Extremadura

Een prachtig recept uit het Spaanse Extremadura. Lekker gekruid stukje Iberico entrecote met een frisse salade.

Iberico Lomo Extremadura

Bereidingstijd: 45 minuten

Ingredienten

Voor 4 personen

800 gram Iberico lomo varkensfilet

1 takje gedroogde tijm

Zeezout

Verse gemalen zwarte peper

 

Zorongolla salade

600 gram rode paprika, gehalveerd zonder pitten

1 grote tomaat

Hele knoflook,

4 kleine verse groene uien

Olijfolie extra virgin

Sherry azijn

Zeezout

Bereiding

1)     Verwarm de oven voor op 180°.

2)     Snij al het overtollige vet van het vlees af.

3)     Lichtelijk kruiden met zout en peper en het takje tijm.

4)     Doe het vlees in een braadslede en zet het in de oven gedurende een minuut of 20. Kerntemperatuur van 62/63 graden aanhouden.

5)     Haal daarna uit de oven en laat afgedekt rusten. Snij vlak voor het serveren in mooie, dikke plakken.

 

Salade

1)     Leg de paprika, tomaat, knoflook en de uien op een bakplaat.

2)     Sprenkel  er olijfolie overheen en bak het zo’n 30 minuten in de oven op 70°.

3)     Daarna afdekken met aluminiumfolie en een half uur de groentes laten zweten.

4)     Pel en snij de paprika in repen en snij de tomaat ,uien en knoflook.

5)     Meng het in een schaal en olie en voeg zout en peper naar smaak toe.

6)     Leg de salade vervolgens in het midden van het bord en leg er een paar plakjes vlees bovenop.

7)     Sprenkel nog wat jus uit de pan erover heen.

Rating: 9.2, gebaseerd op 13921 beoordelingen.