Iberico Lomo Extremadura

Iberico Lomo Extremadura

Duik in de rijke smaak van Spanje met ons recept voor Iberico Lomo Extremadura. Ervaar de malsheid van Iberico varkensvlees, doordrenkt met de karakteristieke smaken van de regio Extremadura. Een Spaanse traktatie voor liefhebbers van smaakvol vlees.

Ingrediënten



Zorongolla salade:

  • 600 gram rode paprika, gehalveerd zonder pitten
  • 1 grote tomaat
  • Hele knoflook
  • 4 kleine verse groene uien
  • extra vierge olijfolie
  • Sherry azijn
  • Zeezout

Bereiding


  • 1. Verwarm de oven voor op 180°.
  • 2. Snij al het overtollige vet van het vlees af.
  • 3. Lichtelijk kruiden met zout en peper en het takje tijm.
  • 4. Doe het vlees in een braadslede en zet het in de oven gedurende een minuut of 20. Kerntemperatuur van 62/63 graden aanhouden.
  • 5. Haal daarna uit de oven en laat afgedekt rusten. Snij vlak voor het serveren in mooie, dikke plakken.

Salade:

  • 1. Leg de paprika, tomaat, knoflook en de uien op een bakplaat.
  • 2. Sprenkel er olijfolie overheen en bak het zo'n 30 minuten in de oven op 170°.
  • 3. Daarna afdekken met aluminiumfolie en een half uur de groentes laten zweten.
  • 4. Pel en snij de paprika in repen en snij de tomaat in kwarten ,uien in ringen en knoflook fijn.
  • 5. Meng het in een schaal met de sherryazijn en voeg zout en peper naar smaak toe.
  • 6. Leg de salade vervolgens in het midden van het bord en leg er een paar plakjes vlees bovenop.
  • 7. Sprenkel nog wat jus uit de pan erover heen.