Iberico Presa met koolpuree, bacon en gekarameliseerde appels

Iberico Presa met koolpuree, bacon en gekarameliseerde appels

Ontdek de rijke smaken van Spanje met ons recept voor Iberico Presa, vergezeld door koolpuree, knapperige bacon en gekarameliseerde appels. Proef de harmonie tussen mals Iberico-vlees, zijdezachte koolpuree en de zoete verwennerij van gekarameliseerde appels. Volg eenvoudige stappen om dit smaakvolle gerecht thuis te bereiden.

Ingrediënten


Bereiding


  • 1. Kruid de presa met wat peper en zout, zet het in een ovenschaal en plaats in een voorverwarmde oven op 180 ° C gedurende een uur. Neem een pan doe de witte wijn erin; zet op het vuur en voeg de kippenbouillon toe, laat tien minuten koken.
  • 2. Schil ondertussen de aardappelen, snijd ze in stukjes en leg ze met de kool in het kokende sap van wijn en bouillon. Eenmaal gekookt, giet het vocht af (bewaar om later te gebruiken) en pureer met een vork.
  • 3. Bak het spek, in reepjes gesneden , in een koekenpan. Voeg de puree van aardappelen en kool toe en laat het een paar minuten bakken. Breng op smaak met zout.
  • 4. Karameliseer vervolgens de appelpartjes met suiker en citroensap in een andere pan.
  • 5. Maak balletjes van de puree en bruin ze aan in een koekenpan met een beetje olie. Plaats ze op het bord, samen met gekarameliseerde appels en dun gesneden plakken van de presa. Giet wat van het kookvocht over de puree.