•  
    Kies zelf je leverdag
  •  
    Bel (0172) 577 147.
  •  
    Gratis verzenden in Nederland v.a. € 60,-
  •  
    Chat live met ons.

Iberico Presa met koolpuree, bacon en gekarameliseerde appels

Een zomerse versie met Iberico Presa. Uiteraard met bacon. Dit maakt het een heel smaakvol en veelzijdig gerecht.

Iberico Presa met koolpuree, bacon en gekarameliseerde appels

Bereidingstijd: 75 minuten

Ingredienten

800 gr iberico presa

400 gr witte kool

200 gr doorregen spek

500 gr aardappel

2 appels in blokjes

2 teentjes knoflook

200 ml witte wijn

300 ml kippenbouillon

100 gr suiker

Het sap van een halve citroen

zout

peper

Olijfolie

Bereiding

1)     Kruid de presa met wat peper en zout, zet het in een ovenschaal en plaats in een voorverwarmde oven op 180 ° C gedurende een uur. Neem een pan doe de witte wijn erin; zet op het vuur en voeg de kippenbouillon toe, laat tien minuten koken.
 
2)     Schil ondertussen de aardappelen, snijd ze in stukjes en leg ze met de kool in het kokende sap van wijn en boullon. Eenmaal gekookt, giet het vocht af (bewaar om later te gebruiken) en pureer met een vork.
 
3)     Bak het spek, in reepjes gesneden , in een koekenpan. Voeg de puree van aardappelen en kool toe en laat het een paar minuten bakken. Breng op smaak met zout.
 
4)     Karameliseer vervolgens de appelpartjes met suiker en citroensap in een andere pan.
 
5)     Maak balletjes van de puree en bruin ze aan in een koekenpan met een beetje olie. Plaats ze op het bord, samen met gekarameliseerde appels en dun gesneden plakken van de presa. Giet wat van het kookvocht over de puree.

Rating: 9.2, gebaseerd op 13921 beoordelingen.