Iberico varkenshaas met Sherry en Serranoham

Iberico varkenshaas met Sherry en Serranoham

Verwen je smaakpapillen met onze Iberico varkenshaas, omhuld met sherry en Serranoham. Ervaar de perfecte harmonie tussen mals Iberico-vlees, de rijke smaak van sherry en het delicate karakter van Serranoham. Met slechts enkele stappen breng je dit culinaire meesterwerk op tafel. Geniet van een Spaanse smaakexplosie die je smaakpapillen zal verwennen.

Ingrediënten


Bereiding


  • 1. Verwarm de oven voor op 180 ° C.
  • 2. Spoel het vlees onder koud stromend water schoon en dep het droog met keukenpapier.
  • 3. Meng wat zout en peper met de paprikapoeder en wrijf de varkenshaas hiermee in.
  • 4. Leg de plakjes Serranoham op een snijplank in een mooie rechthoek. Leg de varkenshaas hierop en rol de varkenshaas in de ham zodat alles goed bedekt is.
  • 5. Verhit de olie in een braadpan op hoog vuur en bak het varkensvlees met ham rondom bruin.
  • 6. Leg de gepelde sjalotten rond het vlees en bak mee op hoog vuur tot ze bruin beginnen te worden.
  • 7. Blus af met de sherry en de kippenbouillon en plaats de braadpan in de oven en rooster gedurende een uur tot een kerntemperatuur van ongeveer 62-65 graden Celsius. Bedruip het vlees van tijd tot tijd met de pan sappen.
  • 8. Haal het vlees uit de pan, snijd in plakjes, en schik met de uien op een voorverwarmd bord. Giet de sappen uit de pan over het vlees.