![In rode wijn gemarineerde hertenbiefstuk](https://beefensteak.nl/media/recipe/Hertenbiefstuk-14_klein.jpg)
In rode wijn gemarineerde hertenbiefstuk
< 20 minuten
6 personen
Gemiddeld
Pan
![In rode wijn gemarineerde hertenbiefstuk](https://beefensteak.nl/media/recipe/Hertenbiefstuk-14_klein.jpg)
Fijne smakencombinatie met hert. Hou rekening met een halve dag marineren in de koelkast
Ingrediënten
Ingrediënten: (voor 8 personen)
8 stuks hertenbiefstuk
480 ml extra Virgin olijf olie
240 ml soja saus
160 ml rode wijn azijn
180 ml vers geperst citroensap
180 ml Worcestershire saus
2½ teentjes knoflook gepeld en geplet
15 gram vers gesneden peterselie
30 gram droge mosterd
15 gram zeezout en meer indien gewenst
10 gram vers gemalen zwarte peper en meer indien gewenst
Bereiding
Bereidingswijze
- Neem een grote schaal
- Meng hierin alle ingrediënten (behalve de steaks)
- Voeg na het mengen de steaks toe en dek af met plastic folie
- Gedurende 8 tot 12 uur in de ijskast zetten
- Verwarm een grillpan
- Haal de steaks uit de marinade
- Naar smaak zout en peper toevoegen
- Bak de steaks medium in 4 tot 5 minuten wel een keer per zijde draaien
- Dek losjes af met aluminiumfolie en laat 5 minuten rusten