Kip Coca Cola

Kip Coca Cola

Geef je kipgerechten een unieke twist met ons recept voor Kip Coca-Cola. Ontdek de harmonie tussen mals kippenvlees en de zoete, verfrissende smaken van Coca-Cola. Met eenvoudige stappen breng je deze smaakvolle creatie naar je eigen keuken. Laat je smaakpapillen genieten van de onverwachte, maar heerlijke combinatie van ingrediënten voor een verrassende culinaire ervaring.

Ingrediënten


1,5 kg Kippendijen met vel en been

1 liter Coca Cola

2 dl Kikoman sojasaus less salt

500 gram verse zilverui

3 stuks jalapeno pepers

3 tenen knoflook

Appel rookhout

Krokante uitjes

Bereiding


1. Steek de BBQ aan en plaats de wok in de BBQ.

2. Breng de kippendijen op smaak met zout en bak deze in de wok in iets olijfolie rondom goudbruin. Blus af met de Coca Cola en de soja saus, sluit de BBQ en laat zo verder garen.

3. Leg de verse zilverui in warm water zodat ze makkelijker schoon gemaakt kunnen worden en maak alle zilveruitjes schoon en voeg toe aan de wok.

4. Snijd de jalapeno in dunne plakjes met de zaadlijst en voeg toe aan de wok.

5. Maak de knoflook schoon, snijd in dunne plakjes en voeg toe aan de wok.

6. Meng alles door elkaar en laat zolang koken totdat het kookvocht een plakkende jus wordt.

7. Week ondertussen een ruime hoeveelheid van het appel rookhout en voeg dit toe aan de gloeiende kolen, laat zo nog 10 minuten roken op een gesloten BBQ.

8. De kippendijen zullen van het bot vallen dus schep deze voorzichtig uit de wok en leg deze op een grote schaal. Schep hier iets van het kookvocht met het garnituur overheen.

9. Strooi hier iets krokante uitjes op en peuzel op. Een fantastische fingerfood voor een leuk feestje!