Klassieke Stoofpot
Heerlijke stoofpot met de smaak van vroeger. Makkelijk te maken en ook geschikt voor de Dutch Oven

Bereidingstijd: 195 minuten
Ingredienten
Ingrediënten: (voor 10 personen)
1.5 kg chuck roast of stooflappen
1 kilo kruimige aardappelen, geschild en gesneden in plakken van 2.5 cm
4 winterpeen groot, geschild snijden in plakken van 2.5 cm (diagonaal)
300 gram grof gehakte uien
400 ml runderbouillon
240 ml droge rode wijn
5 gram zeezout
2 gram vers gemalen zwarte peper
4 takjes verse tijm
3 teentjes knoflook gepeld en fijn gesneden
1 laurierblaadje
Verse tijmblaadjes optioneel
Bereiding
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175°
- Neem een flinke braadpan met deksel die oven bestendig is
- Zet de pan op half hoog vuur en voeg de olijfolie toe
- Besprenkel het vlees met zout en peper
- Leg het vlees in de pan en bak het zo’n 5 minuten (vlees moet burin zijn aan alle zijden)
- Haal het vlees uit de pan en leg het op een bord
- Voeg de uien toe en bak totdat ze glazig zijn, (± 8 minuten)
- Leg het vlees weer in de pan
- Voeg de rode wijn, takjes tijm, knoflook, laurierblaadje en de bouillon toe en laat even sudderen
- Deksel op de pan en in de oven plaatsen gedurende 1 tot 1½ uur. (Vlees moet bijna gaar zijn)
- Voeg nog de wortelen en de aardappelen toe, pan afsluiten en nog een uur in de oven totdat het gaar is
- Verwijder de tijm takjes en het laurierblaadje uit de pan
- Trek het vlees met 2 vorken uit elkaar
- Serveer het vlees met de groente mix en jus, garneren met tijm blaadjes optioneel