Lamsrack met rozemarijn

Een lekker recept voor lamsracks van de barbecue

Lamsrack met rozemarijn

Bereidingstijd: 550 minuten

Ingredienten

Ingrediënten:
 
    3 verse takjes rozemarijn
    1/2 bos verse tijm
    5 eetlepels extra-virgine olijfolie
 

Bereiding

Bereiding:

  • Snij voorzichtig een diagonaal ruitpatroon in de vleeskant van het lamsrack, met een scherp mes. Meng de kruiden met drie eetlepels olijfolie en wrijf het vlees ermee in. Flink wat peper erover en dan in een afgedekte ovenschaal minimaal 8 uur in de koelkast.
  • Verwarm de BBQ voor op 180 graden en plaats een rooster in het midden. De folie eraf halen en flink zouten.  Laat de ramsracks op kamertemperatuur komen terwijl de oven voorverwarmd, minstens 20 minuten. Vervolgens afdeppen met keukenpapier.
  • Plaats de lamsracks op de bbq met de vleeskant naar beneden en braad tot ze licht gebruind zijn, ongeveer 10 minuten. Zet nu de racks rechtop door ze tegen elkaar te zetten met de botten kruislings. De vleeskanten naar buiten.
  • Zet de temperatuur dan lager op 160 graden. Blijf garen tot de kerntemperatuur van het vlees 60 graden is, iets langer voor medium. Verwijder de racks uit de oven en laat ze 10 minuten nagaren onder een dakje van aluminiumfolie. Snij vervolgens dubbele koteletjes en serveren maar!