Lomo Al Trapo

Lomo Al Trapo

Dompel jezelf onder in de authentieke en zeer populaire smaken van Argentinië met ons recept voor Lomo al Trapo. Ervaar de magie van malse lomo (rundvlees) gewikkeld in doeken en gegrild, waardoor een unieke textuur en smaak ontstaat. Met eenvoudige stappen breng je deze Zuid-Amerikaanse delicatesse naar je eigen keuken. Ontdek de kunst van het grillen en geniet van een onvergetelijke culinaire reis met Lomo al Trapo.

Ingrediënten


Bereiding


  • 1. De eerste doek wordt gedrenkt in rode wijn, ongeveer 20 minuten. De droge doek leg je op het aanrecht en de gedrenkte doek daar overheen. Daarop strooi je een laag zout van ongeveer een centimeter.
  • 2. Besprenkel het zout met rode wijn zodat het goed tegen de ossenhaas plakt.
  • 3. Plaats de ossenhaas op de doek en wikkel deze op. Bindt het geheel met slagerstouw.
  • 4. Stook de barbecue op tot 200 graden en leg de ossenhaas direct op de kolen. Laat deze 10 minuten garen op één kant en draai deze vervolgens om nog eens tien minuten te garen.
  • 5. Haal de ossenhaas van het vuur en laat deze 10 minuten rusten tot de kern 50 graden aangeeft. Verwijder vervolgens de resten doek en de zoutkorst.

Serveertip:

  • Direct opdienen met een heerlijke chimichurri saus.