Longhaas met wilde paddestoelen en rodewijnsaus
Een lekkere combi tussen de uitgesproken smaak van longhaas en gemixte paddestoelen.

Bereidingstijd: 35 minuten
Ingredienten
Voor circa 4 personen
1 Longhaas van circa 1200 gram, schoon en ontdaan van zenen
Olijfolie
350 gram wilde of gemixte paddestoelen
Vers zout en peper
4 eetlepel ongezouten boter
Verse zwarte peperkorrels, gekneusd
3 teentjes knoflook, fijngehakt
Takjes rozemarijn
250 ml droge, rode wijn
180 ml kippenbouilloon
2 eetlepels verse dragon, fijngehakt
Bereiding
1) Bak de paddestoelen in een beetje olijolie guidbruin en zacht. Breng op smaak met wat peper en zout. Zet daarna weg in een kom.
2) Smelt 1 eetlepel boter met een eetlepel olijfolie. Wrijf de longhaas in met peper en zout en bak deze samen met de rozemarijn en knoflook goudbruin. Hou rekening met ongeveer 3 minuten per kant. Zet daarna afgedekt weg.
3) Neem het bakvocht en voeg hier de wijn aan toe. Breng aan de kook en laat het tot bijna de helft inkoken. Voeg dan de bouillon toe, de resterende boter en breng wederom aan de kook. Laat dit ook weer tot ongeveer de helft inkoken.
4) Roer de dragon en de paddestoelen door de saus en breng verder op smaak met peper en zout. Laat zachtjes doorkoken tot een mooie sausdikte.
5) Snij de longhaas in plakjes van circa 1,5-2 cm dik. Let op: Snij op de draad.
6) Schenk een lepel saus op het bord en leg hier plakjes longhaas op.
Eet smakelijk!