Mals varkensbraadstuk

Mals varkensbraadstuk
Een braadstuk is zoveel mooier dan een varkenslapje.

Ingrediënten

Mals Varkensbraadstuk  
Klaar in 4,5 uur 

Ingrediënten
•2 theelepels plantaardige olie
varkensbraadstuk, ca. 2 kilo
•2 kopjes water
•2 1 / 2 kop ketchup
•2 eetlepels mosterd
•2 eetlepels Worcester saus
•1 eetlepel citroensap
•zout en peper naar smaak
•15 hamburgerbroodjes
•1 kop gehakte ui
•1 kopje gehakte augurken  

Bereiding


Bereiding
1.Verwarm de oven op 200 graden C
2.Verhit olijfolie in een grote braadpan en schroei het varkensvlees gebraad aan alle kanten tot bruin, ongeveer 3 minuten per kant.
3.Meng het water, de ketchup, mosterd, Worcestershire saus, citroensap, en zout en peper in een kom. Giet het mengsel over het vlees. Twee uur in de oven op 180 graden.
4.Verlaag de temperatuur tot 120 graden Celcius, en verhit nog 2 uur. Trek vervolgens het vlees uit elkaar met 2 vorken en beleg elk broodje met vlees en saus, en garneer met ui en augurken naar smaak.