•  
    Vandaag besteld, dinsdagavond geleverd.
  •  
    Bel (0172) 577 147.
  •  
    Gratis verzenden in Nederland v.a. € 60,-
  •  
    Chat live met ons.

Ossenhaas met pittige mosterdsaus en zoete aardappelpuree

Zachte ossenhaas met een goed pittige saus en smaakvolle puree.

Ossenhaas met pittige mosterdsaus en zoete aardappelpuree

Bereidingstijd: 55 minuten

Ingredienten

Voor 4 personen

1 kg ossenhaas zonder zilvervlies

2 eetlepels olijfolie

800 gram geschilde zoete aardappel, in stukjes

60 ml melk

20 gram boter

Waterkers als garnering

Zout en peper

 

Mosterdsaus:

300 gram mayonaise

120 gram crème fraîche

1 eetlepel grove mosterd

2 eetlepels dijon mosterd

1 theelepel wasabipasta

1 eetlepel mierikswortel crème (potje)

Bereiding

1)     Verwarm de oven voor op 180°.

2)     Verwijder, indien nodig, het zilvervlies door een scherp mes onder het vlies te steken en het al glijdend langs het vlies, weg te snijden.

3)     Verhit de olie in een ovenvaste koekenpan op middelhoog vuur.

4)     Breng de ossenhaas op smaak met peper en zout en bak rondom bruin.

5)     Zet de pan daarna in de oven en braad het zo’n circa 20 minuten voor medium rood (of wat langer voor medium).

6)     Haal het vlees uit de pan en leg het op een bord, losjes afgedekt met aluminiumfolie, gedurende een minuut of 10.

7)     Kook ondertussen de zoete aardappels in een grote pan kokend water, gaar in 10 minuten. Afgieten en de aardappels weer terug in de pan en op laag vuur zetten.

8)     Voeg de melk, boter, zout en peper naar smaak toe, en stamp alles tot een luchtige puree.

9)     Roer voor de saus de mayonaise met crème fraîche, grove mosterd, dijon mosterd, wasabipasta en de mierikswortelcrème in kom goed door elkaar. Naar smaak peper en zout toevoegen.

10)   Hierna wat warm water er door heen kloppen totdat er een vloeibare saus ontstaat.

11)    Snijd de ossenhaas in dikke plakken, verdeel dit over voorverwarmde  borden met de zoete aardappelpuree. Garneer met de waterkers en schenk de suas erbij. Strooi er wat verse peper overheen.

Rating: 9.2, gebaseerd op 13921 beoordelingen.