Ossenhaas met pittige mosterdsaus en zoete aardappelpuree

Ossenhaas met pittige mosterdsaus en zoete aardappelpuree

Zachte ossenhaas met een goed pittige saus en smaakvolle puree.

Ingrediënten


  • 1 kg ossenhaas zonder zilvervlies
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 800 gram geschilde zoete aardappel, in stukjes
  • 60 ml melk
  • 20 gram boter
  • Waterkers als garnering
  • Zout en peper

Mosterdsaus:

  • 300 gram mayonaise
  • 120 gram crème fraîche
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • 2 eetlepels dijon mosterd
  • 1 theelepel wasabipasta
  • 1 eetlepel mierikswortel crème (potje)

Bereiding


  • 1. Verwarm de oven voor op 180°.
  • 2. Verwijder, indien nodig, het zilvervlies door een scherp mes onder het vlies te steken en het al glijdend langs het vlies, weg te snijden.
  • 3. Verhit de olie in een ovenvaste koekenpan op middelhoog vuur.
  • 4. Breng de ossenhaas op smaak met peper en zout en bak rondom bruin.
  • 5. Zet de pan daarna in de oven en braad het zo’n circa 20 minuten voor medium rood (of wat langer voor medium).
  • 6. Haal het vlees uit de pan en leg het op een bord, losjes afgedekt met aluminiumfolie, gedurende een minuut of 10.
  • 7. Kook ondertussen de zoete aardappels in een grote pan kokend water, gaar in 10 minuten. Afgieten en de aardappels weer terug in de pan en op laag vuur zetten.
  • 8. Voeg de melk, boter, zout en peper naar smaak toe, en stamp alles tot een luchtige puree.
  • 9. Roer voor de saus de mayonaise met crème fraîche, grove mosterd, dijon mosterd, wasabipasta en de mierikswortelcrème in kom goed door elkaar. Naar smaak peper en zout toevoegen.
  • 10. Hierna wat warm water er door heen kloppen totdat er een vloeibare saus ontstaat.
  • 11. Snijd de ossenhaas in dikke plakken, verdeel dit over voorverwarmde  borden met de zoete aardappelpuree. Garneer met de waterkers en schenk de suas erbij. Strooi er wat verse peper overheen.