Picanha met gebakken uien en Chimichurri bearnaise
Zeer verrassende saus samen met uienringen maken dit samen met de picanha tot een ware smaaksensatie.

Bereidingstijd: 55 minuten
Ingredienten
Chimichurri Bearnaise
3 eieren
Flinke scheut citroensap
1 theelepel tabasco
Pakje roomboter
Paar takjes verse dragon
Paar takjes verse peterselie
1 takje verse oregano
1 teentje knoflook, fijn gesneden
1 klein sjalotje , fijn gesneden
1 theelepel rode chili vlokken
60 ml rode wijnazijn
Zeezout
Vers gemalen zwarte peper
Gebakken uien
1 ui in dunne ringen gesneden
60 ml karnemelk
130 gram bloem
130 gram maïzena
500 ml archide of zonnebloemolie om in te bakken
Zeezout
Vers gemalen zwarte peper
Picanha
1 Picanha van circa 1200 gram (in 4 steaks gesneden)
30 ml archide of zonnebloemolie
Peper en zout
Bereiding
Béarnaise
1) Doe de eieren, het citroensap en de tabasco in een blender of staafmixer en meng het goed door elkaar.
2) Voeg de boter langzaam in stukken toe en meng alles goed door elkaar tot het één geheel is.
3) De rest van de ingrediënten toevoegen en mengen totdat het geheel zacht en romig is. Naar smaak zout en peper toevoegen.
Uien
1) Leg de uienringen in een schaal doe hier de karnemelk in en laat ze zo’n 20 minuten in de karnemelk staan.
2) Neem een andere schaal en meng de bloem en de maïzena goed door elkaar.
3) Verwarm de friteuse voor op 175°.
4) Haal de uienringen door het mengsel van bloem en maïzena.
5) Frituur de uienringen totdat deze goud bruin zijn.
6) Eventueel naar smaak zout en peper toevoegen.
Picanha
1) Neem een grote koekenpan en voeg de olie toe totdat de olie bijna tegen roken aan is.
2) Bestrooi de steaks met wat peper en zout en leg de steaks in de pan en bak in 3-5 minuten goudbruin.
3) Draaien en bak de steaks af in de gewenst gaarheid van de steaks. zo’n 4 minuten staat voor medium.
Serveer de steaks met de uien er overheen. Serveer de Chimmichurri apart bij de steaks.