
Pittige spareribs op Aziatische wijze

Asian-style spareribs. Erg populair en lekker. Hou rekening met 6 uur marineren
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 1500 gram spareribs
- 125 ml honing
- 80 ml tomatenketchup
- 60 ml soja saus zoet
- 30 ml hoisin saus
- 15 ml olijfolie
- 3 teentjes knoflook geplet
- 10 gram fijn gesneden gepelde verse gember
- 7 gram rode chilipoeder
Bereiding
1) Neem een glazen schaaltje en meng hierin de honing, soja saus, tomatenketchup, hoisin saus, knoflook, de olijfolie, de verse gember en de chilipoeder goed door elkaar.
2) Leg de spareribs in schaal of ovenschaal en giet het honingmengsel erover, let op: wel aan beide zijden! Bewaar wat van de marinade!
3) Dek het geheel af met plastic folie en laat dit minimaal 6 uur in de koelkast of de hele nacht.
4) Verwarm de BBQ voor op 125° en deel deze in voor indirect garen. Zet een schaaltje water erin tegen uitdroging.
5) Zet een steelpannetje op middel hoog vuur en voeg de overgebleven marinade toe en hou deze warm.
6) Gaar de spareribs, de gaartijd is ongeveer 3,5 uur. De spareribs moeten lekker goudbruin zijn en beetje plakkerig.
7) Regelmatig insmeren met de marinade uit het steelpannetje.
8) Serveren met bijvoorbeeld witte rijst en gemengde sla.