Pittige spareribs op Aziatische wijze
Asian-style spareribs. Erg populair en lekker. Hou rekening met 6 uur marineren

Bereidingstijd: 75 minuten
Ingredienten
Voor 4 personen
1500 gram spareribs
125 ml honing
80 ml tomatenketchup
60 ml soja saus zoet
30 ml hoisin saus
15 ml olijfolie
3 teentjes knoflook geplet
10 gram fijn gesneden gepelde verse gember
7 gram rode chilipoeder
Bereiding
1) Neem een glazen schaaltje en meng hierin de honing, soja saus, tomatenketchup, hoisin saus, knoflook, de olijfolie, de verse gember en de chilipoeder goed door elkaar.
2) Leg de sparibes in schaal of ovenschaal en giet het honingmengsel erover, let op: wel aan beide zijden! Bewaar wat van de marinade!
3) Dek het geheel af met plastic folie en laat dit minimaal 6 uur in de koelkast of de hele nacht.
4) Verwarm de BBQ voor op 125° en deel deze in voor indirect garen. Zet een schaaltje water erin tegen uitdroging.
5) Zet een steelpannetje op middel hoog vuur en voeg de overgebleven marinade toe en hou deze warm.
6) Gaar de spareribs, de gaartijd is ongeveer 3,5 uur. De spareribs moeten lekker goudbruin zijn en beetje plakkerig.
7) Regelmatig insmeren met de marinade uit het steelpannetje.
8) Serveren met bijvoorbeeld witte rijst en gemengde sla.