Porchetta all’aglio
Een smakelijke eye-catcher op de BBQ. Hou rekening met genoeg garingstijd.

Bereidingstijd: 260 minuten
Ingredienten
1 varkensmiddel of varkensbuik
2 eetlepels hele zwarte peperkorrels
3 eetlepels hele venkelzaad
1 eetlepel gemalen rode peper
3 eetlepels fijngehakte rozemarijn, salie en tijm
12 teentjes knoflook
Grofzout
2 theelepels bakpoeder
Bereiding
1) Kerf het zwoerd kruislings met een scherp mes.
2) Verhit de peperkorrels en venkelzaad in een kleine koekenpan op middelhoog vuur tot ze lichtbruin en aromatisch zijn, ongeveer 2 minuten. Maal het fijn.
3) Kruid het vlees royaal met zout en bestrooi met gemalen peper en venkel, rode peper, gehakte kruiden, en knoflook. Druk de kruiden goed in het vlees.
4) Rol de buik strak op en bind dit op met slagerstouw. Meng 2 eetlepels zeezout met 1 theelepel bakpoeder. Wrijf het mengsel over de volledige oppervlakte van de porchetta.
5) Verhit oven of barbecue tot 140° C. Plaats het varkensvlees op het rooster en plaats hieronder een braadslee. Gaar het stuk tot een kerntemperatuur van 60 graden, iedere 30 minuten insmeren met het druipvet.
6) Verhoog temperatuur tot 250° C en grill tot de zwoerd ‘blaren trekt’, ongeveer 20 minuten. De gewenste kerntemperatuur van het vlees is 68 graden.
7) Onder een tentje van folie 15 minuten laten rusten.