Smokey Country Style Ribs

Lekkere zoete, gerookte Ribs met aardappelspiesjes

Smokey Country Style Ribs

Bereidingstijd: 210 minuten

Ingredienten

Voor 4 personen:
2 stuks Country Style Ribs (Krabbetjes)
BBQ Rub naar keuze (bijvoorbeeld NOSKOS the Sparerib)
Rookhout naar eigen smaak

Voor de Mopsaus:
6 eetl NOSKOS the Original BBQ Sauce (of een saus naar keuze)
2 eetl agave siroop
2 eetl appelazijn

Voor de gegratineerde krieltjes:
500 gr Aardappel krieltjes
4 eetl zonnebloemolie
100 gr geraspte parmezaan
2 tl Uienpoeder
2 tl Chili poeder
zeezout

Bereiding

Bereidingswijze ribs:
1: Haal de varkens krabben uit de verpakking en laat ze op kamertemperatuur komen.
2: Snijd de krabben langs het bot in plakken zodat er een soort spare-rib ontstaat.
3: Bestrooi de ribs met rub aan beide kanten.
4: Verwarm ondertussen de bbq naar 120°C indirect roken.
5: Wanneer de BBQ op temperatuur is leg je de ribs erop en rook je ribs 1-1,5 uur
6: smeer ze elke 20 minuten in met de mopsaus
7: verhoog na 1,5 uur de bbq naar 150-160 graden en gaar tot een kerntemperatuur van ongeveer 90 graden

Voor de krielspiesjes:
1: was de krieltjes en doe ze in een steelpannetje. Breng ze aan de kook en giet wanneer ze koken direct af. Laat ze uitdampen.
2: doe de krieltjes in een schaal en voeg de uien poeder, Chilipoeder, geraspte parmezaan en olie toe en schep het door elkaar.
3: rijg de krieltjes aan een saté spies en leg de spiesjes op de bbq bij de country ribs. Grill totdat ze volledig gaar zijn
4: wanneer de ribs de kerntemperatuur hebben bereikt smeer je ze nog een keer in met je favoriete bbq saus. Wij gebruikten hiervoor NOSKOS the Original BBQ Sauce
5: maak er eventueel nog een frisse salade en je eigen aioli bij…
6: eet smakelijk!