Southern Blues Spareribs
> 3 uren
4 personen
Gemiddeld
BBQ/oven
Recept voor de lekkerste spareribs! Onze all-time favorite! Dit recept is opgesteld door een professionele chef en wordt je aangeboden door BEEF&STEAK. Je kunt, indien gewenst, de producten eenvoudig bestellen via onderstaande links / overzicht onderaan.
Ingrediënten
- 2 kilo Baby Back Ribs
- NOSKOS the Sparerib
- 1 fles Blues hog bbq saus
- 2 eetlepels bruine suiker
- Roomboter
Extra benodigdheden:
- Bastingkwast
- Aluminiumfolie
- Rookhout; appel of kers doet het altijd goed bij varkensvlees
Bereiding
Zo bereid je dit recept!
- 1. Verwarm de oven tot 120 graden
- 2. Verwijder het vlies van de spareribs door met de achterkant van een mes of vork een beginnetje te maken tussen de botjes, aan de rand van het vlies. Vervolgens trek je het vlies los van de spareribs.
- 3. Strooi de rub uit over de spareribs en wrijf deze goed in met de vingers.
- 4. Leg het rookhout op de kolen, plaats de spareribs indirect op de barbecue of in de oven op een temperatuur van 120 graden en laat 2 uur garen.
- 5. Haal de spareribs van de barbecue (of uit de oven) en strooi wat bruine suiker en blokjes over de spareribs. Pak ze nu in in aluminiumfolie en leg ze terug op de barbecue. Laat ze 1 uur en 45 minuten garen in de folie, nog steeds op 120 graden.
- 6. Haal de spareribs weer van de barbecue en smeer ze in met Blues hog saus. Let op, de spareribs zijn heet! Leg ze terug op de barbecue zodat de saus kan 'inbranden' en de spareribs kunnen afgaren, ongeveer 45 minuten.
Serveer met blues hog saus en coleslaw