Sticky Beef ribs uit de Dutch Oven
> 3 uren
4 personen
Moeilijk
Slow cooker
Traditioneel Amerikaans recept welke het lekkerste in vanaf de BBQ.
Ingrediënten
Ingrediënten: (voor 4 personen)
Black Angus Flat rib gewicht tussen 1.5 en 2 kg
500 ml rund bouillon
350 ml rode wijn (Merlot)
15 ml zonnebloemolie
15 ml donkere soja saus
3 gram chinees 5- kruidenpoeder
4 tot 5 takjes verse tijm
4 laurierblaadjes
3 knoflook teentjes, gepeld grof gesneden
½ rode peper zonder zaadjes gesneden
½ ui grof gesneden
5 tot 6 zwarte peperkorrels
Zeezout naar smaak toevoegen
15 ml honing
15 gram donkerbruine rietsuiker (muscovado)
60 ml tomatenketchup
5 gram chili poeder
5 gram Dijon mosterd
Bereiding
- Verwarm de oven of BBQ voor op 150-160°
- Smeer de ribs in met wat olie en grill deze op hoog vuur rondom bruin. Dit kan op de direct manier op de BBQ. De BBQ dient daarna weer indirect te worden ingedeeld.
- Leg de ribs in een Dutch Oven met deksel en voeg, de bouillon, wijn, uien, knoflook, tijm, 5 kruiden poeder, mosterd, de peperkorrels en de soja saus toe.
- Afdekken met een deksel en gedurende zo’n 2 tot 3 uur garen in de oven of op de BBQ
- Haal de ribs van het vuur en giet het vocht in een schaaltje. Zet de ribs afgedekt weg.
- Zet het schaaltje even in de ijskast zodat het vet boven komt drijven (dat is makkelijker om het vet te verwijderen)
- Verwijder het boven gedreven vet uit het schaaltje
- Neem een pan en voeg het vocht toe en laat tot de helft inkoken
- Voeg hierna de tomatenketchup, de honing en de rietsuiker toe
- Blijven roeren totdat het mengsel, stroperig word en aan de lepel blijft plakken
- Verwarm de oven of BBQ nu voor op 180°
- Smeer alle ribs in en zet het in een Dutch Oven gedurende een minuut of 20
Serveren met in boter gebakken aardappelen