
Texas Chuck Roast

Ingrediënten
2,5 kilo Chuck Roast
Mosterd
Overige benodigdheden:
BBQ met deksel
Rookchunks Eiken of Hickory
Bastingkwast
Aluminiumfolie
Bereiding
Dep de Chuck Roast droog met keukenpapier. Bind deze vervolgs op met het slagerstouw.
Smeer de roast lichtjes in met mosterd en bestrooi met de Texas rub.
Richt de BBQ in op indirect garen en een temperatuur van circa 110 graden. Voeg 2-3 rookchunks toe.
Gaar het vlees indirect tot een kerntemperatuur van ongeveer 88 graden.
Haal de roast van eht vuur en pak deze in aluminiumfolie. Leg vervolgens terug op de BBQ en laat nog een uur doorgaren.
Haal de chuck roost van het vuur, verwijder de folie en laat nog ongeveer 20-30 minuten rusten. Verwijder vervolgens het touw en snij de roast in plakken van 0,5 tot 1 centimeter dik.
Serveer met een mooie bonensalade en cornbread. Eet smakelijk!