Traditioneel geglazuurde Kerstham
> 2 uren
6 personen
Gemiddeld
Oven
Leuk en makkelijk recept om zelf een Kerstham te maken.
Ingrediënten
Ingrediënten: (voor 10-12 personen)
2 Speenvarken hammen van ca. 2 tot 2½ kg per ham
(garingstijd voor de ham is per 500 gram ongeveer 20 minuten)
560 gram ananas schijven (dun gesneden), sap bewaren
15 tot 20 kruidnagels (optioneel)
1 klein potje maraschino kersen
135 gram lichte bruine suiker
28 gram gele mosterd
tandenstokers
Bereiding
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 160°
- Zet de ham op een rek in een braadslede of een ovenvaste schaal
- Laat deze gedurende 110 minuten in de oven braden. Haal de ham ca. 30 minuten voor deze gaar is uit de oven
- Decoreer de ham met de ananasschijven welke je vastzet met de kruidnagels
- In het gat van de ananas een rode kers plaatsen, deze vastzetten met een kruidnagel of een tandenstoker
- Neem een kleine schaal en doe hier de bruine suiker, de mosterd en wat van het ananassap bij. Goed door elkaar mengen totdat je een soort dikke glazuur hebt
- Met een lepel de glazuur aanbrengen en de laatste 30 minuten de ham ermee afbakken
- Haal de ham uit de oven en leg deze op en een snijplank en snijden maar!