Tri-Tip Steak Sandwich

Dé lekkerste sandwich die je kunt verzinnen.

Tri-Tip Steak Sandwich

Bereidingstijd: 330 minuten

Ingredienten

Ingrediënten voor 4-8 sandwiches:
1 st tri-tip van ca. 1000-1500 gram
4-8 pistolets
1 zoete ui
1 pot augurk blokjes
sla naar eigen keuze
rub(s) naar keuze (Beefalicious, NOSKOS the Beef)

Injectie marinade:
2 dl vleesbouillon
3 el bbq saus naar eigen keuze (Kansas City Spicy Chipotle)
2 el lichtbruine basterdsuiker

Bereiding

Bereidingswijze:
1: verwarm de bbq voor op indirect roken 120 C°
2: verwijder de verpakking en laat de tri-tip op kamertemperatuur komen
3: verwijder aan de onderzijde eventuele zilveren vliezen
4: snij in de vetkap een ruit, zorg ervoor dat je alleen het vet snijd en niet het vlees
5: Maak de injectie marinade van bovenstaande ingrediënten en schud of meng deze goed door elkaar. Injecteer de tri-tip met de helft van de injectie marinade. Steek om te injecteren de naald in het vlees en prik meerdere malen in het vlees of “gaatjes” te maken, houdt wel de naald in het vlees. Injecteer nu de marinade in het vlees totdat er aan de bovenkant marinade vocht verschijnt. Dan zitten alle “gaatjes” vol met marinade. Herhaal dit proces over de hele tri tip totdat de helft van de marinade op is
6: meng je favoriete rub(s) en bestrooi de tri-tip rijkelijk
7: controleer of de bbq op de bovenstaande temperatuur is en voeg hier 1 of 2 blokken rookhout aan toe
8: plaats nu de tri-tip met de vetkap naar beneden op de bbq en rook hem indirect ongeveer 2,5 uur. Haal de tri-tip er daarna af (de kerntemperatuur is nu ongeveer 73-75 C°) en pak hem in in aluminium folie. Giet het andere deel van de injectie marinade in de aluminium folie om extra smaak te geven aan de tri-tip, pak hem strak in. Plaats de tri-tip terug op de bbq voor 2 uur zodat de kerntemperatuur gaat oplopen naar 96-98 C°.
9: na bovenstaande 2 uur openen we de aluminiumfolie en laten we de tri-tip nog 30 minuten doorgaren, hierdoor krijgen we een mooie bark
10: controleer de kerntemperatuur van de tri-tip met de thermometer. Er moet nauwelijks nog weerstand zijn van de temperatuur pin
11: haal de tri-tip van de bbq en vouw licht het aluminiumfolie weer dicht en laat 10 minuten rusten
12: rooster nu eventueel de broodjes op de bbq en snij de zoete ui & augurk, rook eventueel tijdens het roken van de tri-tip de uienringen mee voor extra rooksmaak
13: pak de tri-tip erbij, vang al het braadvocht op en doe dit in een slee of grote bak. Snij de tri-tip in plakken of kleine stukjes en meng deze met het braadvocht
14: beleg de broodjes met de uien, augurk en het vlees erop! Eet smakelijk! een extra lepeltje van je favoriete bbq saus is altijd lekker