Varkenshaas in Costa Ricaanse Koffieglaze

Varkenshaas in Costa Ricaanse Koffieglaze
Varkenshaas en koffie...een smaaksensatie.

Ingrediënten

Ingrediënten (voor circa 4 personen)
4 stuks varkenshaas á circa 250 gram

1 eetlepel olijfolie

1 medium ui, fijngehakt

1 eetlepel verse gember

2 teentjes knoflook, fijngehakt

1 chilipeper, fijngehakt

1,5 eetlepel suikerstroop/melasse

120 ml bruine Rum

1 liter zwarte, verse koffie

1 eetlepel gemalen koffie

1,5 theelepel gemalen kaneel

1,5 theelepel cacaopoeder, ongezoet

1 eetlepel zachter boter of margarine

½ theelepel zout

Bereiding

Bereidingswijze:

 

1)      Verhit de olie in een steelpan op middelhoog hoog vuur. Voeg de ui toe en fruit deze in 5 minuten mooi bruin. Voeg daarna de gember, knoflook en peper toe en bak dit 2-3 minuten mee.

2)      Meng de suikerstroop/melasse er doorheen. Als dit goed gemengd is neemt u de pan van het vuur en voegt u geleidelijk de rum door het mengsel. Laat dit vervolgens nog circa 2 minuten doorkoken.

3)      Voeg nu de koffie, koffiepoeder, kaneel en cacao toe en meng dit er goed doorheen.

4)      Breng het geheel weer aan de kook en reduceer dit al kokend tot ongeveer de helft. Laat dit vervolgens afkoelen.

5)      Doe het mengsel nu in een blender en maak een mooie, gladde substantie van het geheel. Voeg de boter en het zout toe.

6)      Smeer de varkenshaasjes in met het mengsel en grill deze gedurende 5 minuten op ongeveer 200 graden. Draai regelmatig en smeer de varkenshaasjes tussendoor in met de rest van het mengsel.

7)      Laat de haasjes even rusten voor het serveren.

U kunt ook de varkenshaasjes in stukken snijden en er spiezen van maken. Bereidingsduur en werkwijze blijft hetzelfde.