Varkenshaas met cranberries en sinaasappelglazuur

Varkenshaas met cranberries en sinaasappelglazuur
Genieten van varkenshaas met dit heerlijke (Kerst)recept. Makkelijk en snel klaar

Ingrediënten

Voor vier personen.

Serveer met gekookte rijst en groenten naar keuze

Ingrediënten:
·         2 stuks Varkenshaas
·         2 teentjes knoflook  
·         1/2 theelepel komijnzaad  
·         1/2 theelepel tijmblaadjes  
·         1/2 theelepel kaneel  
·         1/2 theelepel vleeskruiden  
·         kruidnagels  
·         peper en zout  
·         350-400 gram cranberry’s  
·         1 blikje mandarijnpartjes in siroop  
·         1/2 kop suiker  
·         Sap en pulp van 1 sinaasappel

Bereiding

Verwarm de oven tot 220 graden. Verwarm een beetje olie in een koekenpan.   Maak de knoflook fijn en meng met het komijnzaad, tijm, kaneel, vleeskruiden en kruidnagels. Mix het met twe theelepels olijfolie. Wrijf de varkenshaasjes in met de kruiden. Bak de varkenshaasjes in de oven tot de binnentemperatuur van de varkenshaasjes 70 graden is. Combineer intussen de cranberry’s, mandarijnpartjes en siroop, suiker en sinaasappelsap (met vruchtvlees). Breng het aan de kook. Zet de vlam laag en laat het 8 tot 10 minuten sudderen, totdat de cranberry’s zijn gesprongen en de saus is ingedikt.    Schep wat van de cranberrysaus over de varkenshaasjes en laat ze nog eens vijf minuten graen in de oven. Verwarm de cranberrysaus om te serveren met de gesneden varkenshaasjes. Laat de varkenshaasjes vijf minuten nagaren in zilverpapier.