Varkenshaas met Kruidenrub

Varkenshaas met Kruidenrub
Leuke variatie met varkenshaas. De kruidenrub is uiteraard op eigen smaak samen te stellen.

Ingrediënten

Ingrediënten: (voor 4 personen)

 

800-900 gram varkenshaas

1 theelepel knoflookpoeder

1 theelepel gedroogde oregano

1 theelepel gemalen komijn

1 theelepel gemalen koriander

1 theelepel gedroogde tijm

Zeezout naar smaak

1 eetlepel olijfolie

1 theelepel fijngehakte knoflook

Bereiding

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 220°
  2. Doe alle kruiden, behalve de verse knoflook, in een schaal en meng deze met een vork zodat alle kruiden goed door elkaar zijn gemengd.
  3. Wrijf de varkenshaas aan beide zijden in met het mengsel.
  4. Doe de olijfolie in een koekenpan op half hoog vuur en bak de vers gehakte knoflook in ongeveer een minuut.
  5. Voeg de varkenshaas toe en bak deze aan beide zijden zo’n 10 minuten met behulp van een tang.
  6. Doe het geheel in een braadslede en plaats deze ongeveer 20 minuten in de oven.
  7. Haal uit de oven en snij op een snijplank de varkenshaas in dikke plakken.