Varkenshaas met Mosterd-Maplesaus

Varkenshaas met Mosterd-Maplesaus
Leuk recept om een varkenshaas om te toveren in een smaaksensatie.

Ingrediënten

Ingrediënten: (voor 4 personen)

 

2 stuks varkenshaas van circa 350 gram

3 eetlepels dijon mosterd

½ theelepel zeezout

½ theelepel versgemalen zwarte peper

2 theelepels olijfolie

60 ml appelazijn

1½ theelepel rinse appelstroop

1½ theelepel vers gesneden salie

Bereiding

Bereidingswijze:

 

  1. Verwarm de oven op 220°
  2. Meng in een kleine schaal, 1 eetlepel mosterd, zeezout en versgemalen peper. Smeer de varkenshaas hiermee in.
  3. Verwarm de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de varkenshaas toe en bak deze aan alle zijden zo’n 3 tot 5 minuten.  Zet de pan vervolgens in de oven en laat deze verder bakken tot de varkenshaas een kerntemperatuur heeft bereikt van 62°. Duurt ongeveer een minuut of 15. Haal de varkenshaas uit de oven en laat het 5 minuten rusten op een snijplank
  4. Zet de koekenpan op middelhoog vuur, voeg de azijn toe en laat het aan de kook komen. Ga met een houten pollepel over de bodem van de pan schraap alle bruine stukjes los. (30 seconden)
  5. Klop de stroop en de overgebleven mosterd in de pan, langzaam aan de kook brengen, vuur lager zetten zodat de saus indikt.
  6. Snij de varkenshaas in plakken en  schenk de saus erover heen. Garneer met de salie.