•  
    Vandaag besteld, dinsdagavond geleverd.
  •  
    Bel (0172) 577 147.
  •  
    Gratis verzenden in Nederland v.a. € 60,-
  •  
    Chat live met ons.

Wildzwijn Rack met Whisky-appeltjes

Lekker en stoer recept met een Wildzwijn Rack. Om je vingers bij af te likken.

Wildzwijn Rack met Whisky-appeltjes

Bereidingstijd: 75 minuten

Ingredienten

Ingrediënten: (voor 4 personen)

 

1 Wildzwijn rack(1200-1400 gram)*

1 sneetje brood in kleine stukjes snijden (brood kruimels)

4 eetlepels mosterd

4 middelgrote appels (zoete of zure naar smaak)

60 gram bruine suiker

45 gram gezouten boter

60 ml whisky

Zeezout

Vers gemalen peper

Bereiding

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 200°C
  • Meng de broodkruimels en mosterd in schaal.
  • Strooi wat peper en zout over het rack en bak deze in een braadpan goudbruin aan beide zijden op hoog vuur.
  • Bedek het vlees met het mosterdmengsel. Wrijf het er goed en stevig op.
  • Bak het vlees tot een kerntemperatuur van 55-60°C. Gaartijd is ongeveer zo’n 20-30 minuten. Gebruik hiervoor een vlees thermometer. Breng vervolgens iets verder op smaak met wat vers zeezout en verse peper. Laat vervolgens 10-15 minuten afgedekt rusten tot het moment van serveren.
  • Snij vervolgens de appels in dikke plakken.
  • Neem een pan en zet deze op midden tot hoog vuur en voeg de suiker toe. Blijven roeren totdat de suiker gaat karamelliseren, het moet een beetje stroopachtig zijn en lichtbruin van kleur worden.
  • Voeg de boter toe en meng dit er goed doorheen.
  • Voeg de appels toe en schep deze  vervolgens constant om. De appels moeten helemaal doordrenkt zijn met het mengsel.
  • Als laatste de whisky toevoegen, goed over de bodem schrapen zodat je de aangekoekte restjes los krijgt. Het geheel even aan de kook brengen.
  • Alles warm serveren.

*Dit gerecht kan ook prima met een Wroetvarken Rack of Pork.

Rating: 9.2, gebaseerd op 13921 beoordelingen.