Roast

Ierse Tomahawk steak

Geniet van een heerlijke Tomahawk van Ierse bodem. Door een andere manier van uitsnijden heeft de tomahawk een extra lang stuk bot waardoor het een ware eye-catcher is op de BBQ.

Herkomst: Ierland Opslagconditie: Diepvriesproduct ≤ -18ºC

* Verplichte velden

€ 20,00 Incl. BTW
- +
€ 20,00 Incl. BTW
Artikelnummer: 4885

Beschikbaarheid: Op voorraad

Beschrijving

IERSE TOMAHAWK STEAK

  • Heerlijke Tomahawk van Ierse bodem
  • Extra lang stuk bot
  • Echte eye-catcher op de BBQ
  • Mooie marmering
  • Volle rib eye smaak

Wil je een echte eye-catcher op de BBQ? Ga dan voor de Ierse Tomahawk Steak!

DE TOMAHAWK

De Tomahawk steak is een rib eye met een stuk been. Dit prachtige stuk vlees is een echte BBQ-klassieker. Het vlees kent een mooie marmering en een volle rib eye smaak. De Tomahawk heeft een grote hoeveelheid intramusculair vet. Dit zijn vetdeeltjes in het spierweefsel en zorgen voor een smaakvolle steak. Het vlees van de tomahawk is ongeveer 2 centimeter dik en het bot weegt ongeveer 300 gram. Hierdoor kunt u makkelijk met twee tot vier personen van deze lekkernij genieten.

ANGUS VLEES UIT IERLAND

De Ierse Angus is een Iers runderras. Het vlees van de Ierse Angus is zeer fijndradig en heeft een sappige en karakteristieke smaak. Dit ras is rijk aan vetten. Dit houdt de smaak goed vast.

IERS GRASS FED

Op de website van Beef & Steak kunt u runder rib roast kopen van de beste kwaliteit, bijvoorbeeld voor op de BBQ of om uit de oven te halen. Een van de rib roasts die u kunt kopen is het bijzondere Ierse grasgevoerde rundvlees, oftewel de Ierse Grass-Fed rib roast. Dit Ierse rundvlees komt van twee verschillende vleesrassen, namelijk de Hereford en de Dexter. Mooi vlees van loslopende dieren uit de Ierse hooglanden. Het lokale gras en de kruiden nemen de dieren al grazend tot zich. Met deze runder rib roast haalt u een heerlijk gerecht van de BBQ of uit de oven.

GERIJPT IERS RUNDVLEES

Na de productie van het vlees wordt alles vacuum verpakt en gedurende 28 dagen gerijpt. Dit proces heet "nat rijpen" en zorgt ervoor dat de smaken intenser worden en het vlees malser. Het vlees krijgt daarnaast die typische dieprode kleur die je graag terugziet op je bord.

Bij BEEF&STEAK kun je een Ierse Tomahawk Steak kopen. Ga voor deze echte eye-catcher op de BBQ en geniet van deze Ierse delicatesse. 

PitmasterX heeft uiteraard de Tomahawk een keer geprobeerd. Kijk hier naar zijn recept:

Recepten
Extra informatie
Herkomst Ierland
Ingrediëntendeclaratie 100% rundvlees
Allergie Allergenenvrij, Glutenvrij, Lactosevrij, MSG-vrij, Notenvrij
Opslagconditie Diepvriesproduct ≤ -18ºC
Rijping Gerijpt
Manier van afmesten Grasgevoerd
Bereidingsmethode Barbecue, Oven, Grill
voedingswaarde energie: 175kcal, vet: 10,0g, koolhydraten: 0g, eiwitten: 21g
Reviews

Klantenreviews 7 item(s)

Niet zo mals en smaakvol als gehoopt
Niet de malse smaakexplosie waarop ik had gehoopt. Reverse sear gedaan, low & slow tot 39 graden en hoog direct tot 49 graden. Volgende keer een andere tomahawk proberen.
product
Review by Roderick / (Geplaatst op 18-08-2019)
Lekker en mooi stuk vlees
Heerlijk stuk vlees en leuk om te serveren. Eerst indirect gegaard en gerookt met beech chunks. Daarna laten rusten en even kort gegrild op gietijzeren plaat. Echt een aanrader.
product
Review by Sjors / (Geplaatst op 02-07-2019)
Over de Top.
Steak helemaal top.
Lekker in de kruiden gesmeerd, daarna op kamertemperatuur laten komen, om vervolgens in de braai eerst even lekker kleuren en dan garen.
Super sappig, lekker rand je vet en een voortreffelijke smaak.
product
Review by Ton. / (Geplaatst op 02-09-2018)
Heerlijk en Goed
Overheerlijk stuk vlees, met een mooie dikte om heerlijk klaar te kunnen maken op een braai van braaimaster.
Leker de houtsmaak in het vlees, aangevuld met een lekkere kruidenmix.
product
Review by Ton / (Geplaatst op 30-08-2018)
tomahawk steak op bbq
mooi stuk stoer vlees, na bereiding op bbq heerlijk mals en sappig .kernramp 57°
product
Review by Guido / (Geplaatst op 14-07-2018)
Weergaloos
Fantastisch stuk vlees. Op 160 indirect tot 50 graden en dan 30 seconden per kant affikken. Met de ashes to ashes rub een weergaloos maaltje en het beste vlees dat ik van de q gehad heb.
product
Review by Tim / (Geplaatst op 13-07-2018)
Lekkah
Prachtig mooi stuk vlees voor een mooie prijs!
product
Review by Martine / (Geplaatst op 09-07-2018)

Schrijf uw eigen review

Hoe waardeert u dit product? *

 
1 1 ster
2 2 star
3 3 star
4 4 star
5 5 star
product

Zoekt u iets heel speciaals?

Wij helpen u graag.