Wildzwijnpoulet
Artikelnummer: 1839Op voorraad
- Niet tevreden, geld terug garantie
- Voor 11:00 besteld, dezelfde avond in huis
- Gratis verzending in NL v.a. €75,-
- 9,3 o.b.v. 19.485 beoordelingen
Ingrediënten: - Wildzwijnpoulet - Bloem - Spekreepjes - Ui, wortel, en bleekselderij (voor de mirepoix) - Knoflook - Rode wijn - Wildfond - Verse kruiden zoals tijm, rozemarijn en laurierblad - Zout en peper naar smaak - Olijfolie - Boter Bereidingswijze: 1. Dep de wildzwijnpoulet droog met keukenpapier en breng op smaak met zout en peper. Haal de stukken vlees door bloem zodat ze licht bedekt zijn. 2. Verhit een scheut olijfolie in een grote stoofpan op middelhoog vuur. Voeg eventueel een klontje boter toe voor extra smaak. 3. Bak de spekreepjes in de verhitte pan tot ze knapperig zijn. Haal de spekjes uit de pan en zet ze opzij, maar laat het spekvet in de pan zitten. 4. Bak de wildzwijnpoulet in batches aan alle kanten goudbruin in het spekvet. Doe dit niet in één keer om te voorkomen dat het vlees gaat stomen in plaats van bruinen. 5. Terwijl het vlees aan het bakken is, snijd je de ui, wortel en bleekselderij voor de mirepoix (een mengsel van fijngesneden groenten). Voeg deze groenten toe aan de pan zodra het vlees bruin is en bak ze mee tot ze zacht worden. 6. Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak deze kort mee, ongeveer 1 minuut. 7. Blus de pan af met een flinke scheut rode wijn en rasp de aanbaksels van de bodem van de pan los met een houten lepel. Laat de wijn even inkoken om de alcohol te laten verdampen. 8. Voeg de wildzwijnpoulet en spekjes weer toe aan de pan. Giet voldoende wildfond in de pan zodat het vlees net onder staat. 9. Voeg verse kruiden zoals tijm, rozemarijn en laurierblad toe voor extra smaak. 10. Breng het geheel aan de kook, zet daarna het vuur laag en laat het vlees langzaam sudderen. Dit kan wel 2-3 uur duren, afhankelijk van de grootte en de leeftijd van het wildzwijn. 11. Controleer af en toe of er nog voldoende vocht in de pan zit. Voeg indien nodig wat extra fond of water toe. 12. Na 2-3 uur, wanneer het vlees heerlijk mals is, proef en breng eventueel op smaak met zout en peper. Nu is je gestoofde wildzwijnpoulet klaar om geserveerd te worden. Geniet ervan met bijgerechten zoals aardappelpuree, knolselderijpuree of gestoofde rode kool voor een heerlijk wildsmaakavontuur.
Herkomst | Europa |
---|---|
Ingrediëntendeclaratie | 100% wildzwijn |
Opslagconditie | Diepvriesproduct ≤ -18ºC |
Bereidingsmethode | Barbecue, Oven, Dutch Oven, Braadpan, Low & Slow |
Soort | Wild |
SKU | 1839 |