
Angus Tournedos met gekarameliseerde witlof en Danish-Blue mayonaise

Heerlijk zachte tournedos met zoete witlof en een pittige Danish-Blue mayonaise. Een prachtig smakenpalet
Ingrediënten
Ingrediënten (voor 4 personen)
4 tournedos á 200 gram
4 stronkjes witlof
1 eetlepel bastersuiker
1 eetlepel boter
200 ml Mayonaise (eventueel zelf gemaakt)
50 gram Danish blue kaas
Aardappelpuree
Peper en zout
Bereiding
Bereidingswijze:
1) Laat de tournedos van tevoren op kamertemperatuur komen en bestrooi dit met wat peper en zout.
2) Verdeel de witlof in blaadjes en bak deze samen met de basterdsuiker in de helft van de boter tot deze mooi gekarameliseerd zijn.
3) Verwarm in een steelpannetje de rest van de boter met de danish blue en smelt dit op een medium vuur.
4) Meng de mayonaise met de gesmolten danich blue tot een mooi geheel.
5) Bak ondertussen de tournedos op hoog vuur in circa 3-4 minuten per kant mooi goudbruin. Wikkel deze daarna in de aluminiumfolie en laat 5 minuten nagaren.
6) Doe de aardappelpuree op een bord. Leg hier wat blaadjes witlof op en leg de tournedos hier bovenop. De mayonaise kunt u apart serveren.