Balsamico Filet "Avignon"
< 20 minuten
4 personen
Gemiddeld
Pan
Laat je verassen met balsamico steaks.
Ingrediënten
- 600g Ossenhaas
- Zout
- Gemalen zwarte peper
- 3 TL Herbes de Provence
- 2 EL Olie
- 1 St Zucchini
- 250g Paddestoelen
- 100g Tomaten (gedroogd)
- 1 teen Knoflook
- 300ml Rode wijn
- 3 CL Balsamico
- 1 snufje Suiker
Bereiding
- 1. Dep de filet droog, kruid met zout, peper en 1 tot 2 theelepels kruiden. Bak goed aan alle kanten in een pan met verwarmde olie, haal dan uit de pan.
- 2. Was en bereid de courgette, snijd in stukjes. Was en snijd eventueel de champignons in plakjes. Snijd de tomaten in blokjes, pel en plet de knoflook.
- 3. Bak alles in de overgebleven olie, voeg rode wijn toe en laat het groenten ongeveer 10 minuten garen. Voeg het vlees toe en laat het kort sudderen.
- 4. Breng de saus op smaak met balsamicoazijn en de kruiden, voeg indien nodig suiker toe en bind eventueel met een sausbinder. Snijd het vlees in plakjes, serveer met de groenten en de saus.