- Beschrijving
-
Chateaubriand van het Zuid-Amerikaanse rund is zeer mals vlees. Dit fantastische stuk vlees komt uit de kop van de ossenhaas. Het vlees heeft een bloedrode kleur en heeft een dikke omvang. De naam Chateaubriand komt van François René de Chateaubriand, een Frans schrijver en politicus. Zijn persoonlijke kok maakte destijds, rond het jaar 1800, een tot toen compleet onbekend gerecht. Ruim 200 jaar later is de Chateaubriand niet meer weg te denken bij een gezellige, romatische avond.
Deze Zuid-Amerikaanse runderen krijgen enkel gras te eten. Uit onderzoek blijkt dat het vlees van de runderen die enkel gras hebben gegeten rijker zijn aan omega-3 vetzuren en een hoger vitamine A en E gehalte bevatten. Dit is goed voor uw weerstand en zorgt voor een goede huishouding in uw lichaam.
Contact
Voor vragen of extra informatie kunt u ons bereiken via de chatfunctie. U kunt ons ook bereiken op het telefoonummer: 0172-577 147 of mail naar: info@beefensteak.nl. Wij helpen u graag! - Recepten
-
-
Chateaubriand met Bearnaise saus en "Chateau" aardappelen
Zeer compleet gerecht met een zachte chateaubriand met bijpassend sausje. -
Chateaubriand met Portobello Paddenstoelen en Madeira wijnjus
Voor dit recept moet u een grote gietijzer of stalen braadpan of koekepan - zonder een houten of plastic handvat dat in de oven kan. Als u deze niet hebt, gebruik dan een middelgrote, licht geoliede braadslee. Verwarm de oven tot 220 graden.
-
- Extra informatie
-
Herkomst Uruguay Ingrediëntendeclaratie 100% rundvlees Allergie Allergenenvrij, Glutenvrij, Lactosevrij, MSG-vrij, Notenvrij Opslagconditie Diepvriesproduct ≤ -18ºC Rijping Gerijpt Manier van afmesten Grasgevoerd Bereidingsmethode Barbecue, Oven, Braadpan voedingswaarde Nee - Reviews
-
Klantenreviews 3 item(s)
- Johann&Cora
-
voor het eerst thuis laten bezorgen ipv ophalen. Supergoed verpakt en geleverd. Wederom heerlijk gegeten. Alleen zout en peper is voldoende voor dit heerlijkmalse stuk vlees
product - Ronald Olsthoorn
-
Chateaubriand een dag ervoor uit de vriezer gehaald. 2 uurtjes voor dat hij op de gril gaat uit de koeling gehaald het op temperastuur komen van het vlees is erg belangrijk. Het vlees ingesmeerd met olijfolie en wat Italiaanse kruiden. Big Green Egg (BBQ) op 180 graden. Vlees 4 minuten 1 x draaien 4 minuten. Dan heb je wat je noemt een echte smaak sensatie. Zulk lekker vlees koop je alleen via deze site ga zo door. R. Olsthoorn - Zoetermeer
product - Peter Sanders
-
deze gebakken met een port rozijnen sjuutje samen met een andijvie stampotje erbij.
product
Schrijf uw eigen review