Chuck-eye met Brabantse asperges

Chuck-eye met Brabantse asperges

Langzaam gegaarde chuck eye met tijm, knoflook en ui, geserveerd met gegrilde asperges, gebakken aardappels, tuinbonen en truffelmayonaise. Dit recept is opgesteld door een professionele chef en wordt je aangeboden door BEEF&STEAK. Je kunt, indien gewenst, de producten eenvoudig bestellen via onderstaande links / overzicht onderaan.

Ingrediënten


Bereiding


  • 1. Pak de chuck eye met de tijm, geplette knoflook en grof gesneden ui in met slagerspapier en hierna met aluminiumfolie. Laat zo op lage temperatuur indirect langzaam garen in de barbecue op een temperatuur van 60 graden Celsius totdat het vlees een kerntemperatuur van 53 graden Celsius heeft, laat hierna buiten de barbecue ingepakt rusten.
  • 2. Snijd de aardappels in dikke repen van 2 cm x 2 cm x 8 cm en bak deze in iets olie op de bakplaat aan alle zijden goudbruin en gaar, breng op smaak met grof zeezout en houd warm.
  • 3. Rooster de tuinbonen in de dop op het rooster aan beide kanten en laat blakeren, haal uit de barbecue en laat iets afkoelen, dop de tuinbonen en dop hierna nogmaals, bewaar de dubbel gedopte tuinbonen in een klein pannetje en houd warm.
  • 4. Schil de asperges, snijd in de lengte doormidden en laat langzaam op de barbecue garen op het rooster boven directe hitte, grill aan beide kanten, breng op smaak en houd warm. Haal de chuck eye uit de folie en grill rondom af op het rooster van de barbecue boven hoge hitte.
  • 5. Breng op smaak met zout en peper, laat kort rusten en trancheer in de gewenste porties.
  • 6. Leg op ieder bord 4 halve geroosterde asperges en hiernaast een gebakken aardappel. Dresseer hier het vlees overheen.
  • 7. Verdeel de tuinboontjes over het gerecht. Spuit m.b.v. een spuitzak de truffelmayonaise op de aardappel.