
Geroosterde rack of pork met salie en rozemarijn
> één uur
4 personen
Gemiddeld
Oven

Smaakvol en gemakkelijk recept met een Hollandse Varkensrack. Een rack is een stuk entrecote met de botjes er nog aan.
Ingrediënten
- 1 rack of pork (ongeveer 5 beentjes)
- 2 teentjes knoflook
- 1 sjalotje
- 1 eetlepels versgehakte salie
- 1 eetlepel versgehakte rozemarijn
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel zeezout
- 1 theelepel gemalen zwarte peper
Bereiding
- 1. Gebruik een kom om marinade in te maken.
- 2. Hak de knoflook fijn en snij de salotjes in kleine stukjes.
- 3. Voeg de versgehakte salie, rozemarijn, peper en zout toe.
- 4. Voeg de twee eetlepels olijfolie toe en roer dit tot een pasta.
- 5. Leg de rack of port in een braadslee en marineer de rack of port met de gemaakte pasta.
- 6. Laat dit 1-2 uur in de koelkast rusten.
- 7. Verwarm de oven op 160 graden.
- 8. Gaar de rack of port gedurende 100 minuten tot een kerntemperatuur van 67 graden.
- 9. Ongeveer 10 minuten na laten garen en eetsmakelijk.