Geroosterde rack of pork met salie en rozemarijn

Geroosterde rack of pork met salie en rozemarijn

Smaakvol en gemakkelijk recept met een Hollandse Varkensrack. Een rack is een stuk entrecote met de botjes er nog aan.

Ingrediënten


  • 1 rack of pork (ongeveer 5  beentjes)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 sjalotje
  • 1 eetlepels versgehakte salie
  • 1 eetlepel versgehakte rozemarijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel zeezout
  • 1 theelepel gemalen zwarte peper

Bereiding


  • 1. Gebruik een kom om marinade in te maken.
  • 2. Hak de knoflook fijn en snij de salotjes in kleine stukjes.
  • 3. Voeg de versgehakte salie, rozemarijn, peper en zout toe.
  • 4. Voeg de twee eetlepels olijfolie toe en roer dit tot een pasta.
  • 5. Leg de rack of port in een braadslee en marineer de rack of port met de gemaakte pasta.
  • 6. Laat dit 1-2 uur in de koelkast rusten.
  • 7. Verwarm de oven op 160 graden.
  • 8. Gaar de rack of port gedurende 100 minuten tot een kerntemperatuur van 67 graden.
  • 9. Ongeveer 10 minuten na laten garen en eetsmakelijk.