Honey Brisket Burnt Ends

Honey Brisket Burnt Ends
Brisket Burnt Ends, lekker zoet met honing

Ingrediënten

1,5 kg Ierse Sherwood Brisket ear

Noskos the Steak kruiden

Beef&Steak Smokey Sweet BQQ Saus

Honing naar smaak toevoegen

 

Benodigdheden

 

2 chunks smaak Hicory

Gietijzeren pan of een dutch oven

Bereiding

We gaan indirect barbecueën op 130°c

Voeg de hickory chunks meteen toe

 

1: Verwijder het overtollige vet van de brisket af maar zorg ervoor dat er zeker nog 6 mm vet aan blijft zitten

2: Leg de brisket met het vetgedeelte naar boven op de barbecue (indirect)

3: Als de kerntemperatuur van 71°c is bereikt de brisket inpakken in aluminiumfolie

en terug leggen op de barbecue  en door laten garen tot een kerntemperatuur van 95°c

is bereikt.

4: Leg de brisket ingepakt in een afgesloten box of een koeltas en laat de brisket afkoelen gedurende een uur

 

Laat de barbecue temperatuur op zo’n circa 100°c komen

 

5: Neem een schaal of bak en snij de brisket in vierkante blokjes en kruid naar smaak met de Noskos the Steak en giet er de barbecues saus naar smaak overheen

6: Als laatste de honing toevoegen naar smaak en alles goed door elkaar mengen

 

7: Zet pan op de barbecue en voeg de blokjes vlees hieraan toe en laat het geheel nog zo’n 30 minuten tot een uur doorsudderen totdat het geheel lekker gekarameliseerd is op lage bbq temperatuur maximaal 100°c

8: Kort laten afkoelen en dan lekker opeten