Honey Brisket Burnt Ends
Ingrediënten
1,5 kg Ierse Sherwood Brisket ear
Noskos the Steak kruiden
Beef&Steak Smokey Sweet BQQ Saus
Honing naar smaak toevoegen
Benodigdheden
2 chunks smaak Hicory
Gietijzeren pan of een dutch oven
Bereiding
We gaan indirect barbecueën op 130°c
Voeg de hickory chunks meteen toe
1: Verwijder het overtollige vet van de brisket af maar zorg ervoor dat er zeker nog 6 mm vet aan blijft zitten
2: Leg de brisket met het vetgedeelte naar boven op de barbecue (indirect)
3: Als de kerntemperatuur van 71°c is bereikt de brisket inpakken in aluminiumfolie
en terug leggen op de barbecue en door laten garen tot een kerntemperatuur van 95°c
is bereikt.
4: Leg de brisket ingepakt in een afgesloten box of een koeltas en laat de brisket afkoelen gedurende een uur
Laat de barbecue temperatuur op zo’n circa 100°c komen
5: Neem een schaal of bak en snij de brisket in vierkante blokjes en kruid naar smaak met de Noskos the Steak en giet er de barbecues saus naar smaak overheen
6: Als laatste de honing toevoegen naar smaak en alles goed door elkaar mengen
7: Zet pan op de barbecue en voeg de blokjes vlees hieraan toe en laat het geheel nog zo’n 30 minuten tot een uur doorsudderen totdat het geheel lekker gekarameliseerd is op lage bbq temperatuur maximaal 100°c
8: Kort laten afkoelen en dan lekker opeten