Lamsrack met Pinot-Noir

Lamsrack met Pinot-Noir

Ideaal voor een feestelijk diner of gewoon omdat het lekker is. Hou rekening met 4 uur marineren.

Ingrediënten


  • 1 verpakking lamsracks ongeveer 900-1000 gram
  • 50 gram honing

Voor de marinade:


Overige ingrediënten:

  • 400 gram haricot verts
  • 400 gram kleine krieltjes in schil

Bereiding


  • 1. Haal de lamsracks een uur van te voren uit de koelkast en laat ze op temperatuur komen.
  • 2. Maar de marinade van bovenstaande ingrediënten en mix deze met een staafmixer. Leg de lamsracks in een diepe schaal en doe de marinade eroverheen. Dek af met plastic en laat deze 2-4 uur marineren.
  • 3. Maak de haricots verts schoon (buitenste puntjes eraf snijden) en snijd de krieltjes met de schil in gewenste partjes.
  • 4. Kook de haricot verts kort af en bak deze goudbruin nog even in een koekenpan.
  • 5. Kook de aardappelkrieltjes beetgaar af en bak deze ook goudbruin in een koekenpan.
  • 6. Wanneer de lamsracks gemarineerd zijn haal ze uit de marinade en dep ze droog. Bak in de roomboter de lamsracks mooi bruin. Gaar de lamsracks in een voorwarmde oven op 200 graden in 8-10 minuten medium gaar. Als de lamsracks gaar zijn haal ze uit de oven en laat ze onder aluminiumfolie nog 5 minuten rusten.
  • 7. Haal 1,5 dl van de marinade af en kook deze in samen met de honing tot een dikke saus.
  • 8. Neem een mooie serveerschaal en leg daar de aardappeltjes en de haricots verts in. Halveer elk lamsrack en leg de vier stukken lamsracks op de aardappel en groenten.
  • 9. Serveer de het gerecht met de saus