Ossenhaastournedos met bacon-cheddarkorst

Ossenhaastournedos met bacon-cheddarkorst

Ontzettend lekkere variatie met ossenhaastournedos.

Ingrediënten


  • 4 stuks Tournedos á 200 gram
  • 4 plakken bacon, in dunne reepjes
  • 140 gram verse broodkruimels
  • 140 gram cheddar kaas
  • Klontje boter
  • Paar takjes van je favoriete kruiden om mee te garneren.

Bereiding


  • 1. Verwarm de oven voor op 170° C.
  • 2. Giet een heel klein beetje olijfolie in een koekenpan op hoog vuur.
  • 3. Schroei de tournedos aan beide zijden dicht, voor een lekkere korst. Haal de tournedos uit de pan en leg ze te rusten. Dek af met wat aluminiumfolie.
  • 4. Bak de reepjes bacon op halfhoog vuur.
  • 5. Doe de bacon, broodkruimels, de cheddar kaas en de boter in een keukenmachine of staafmixer en meng het geheel 30 seconden.
  • 6. Verdeel het mengsel over de tournedos.
  • 7. Plaats de tournedos in de oven en gaar tussen de 10 en 15 minuten. Afhankelijk van gewenste gaarheid.