
Ossenhaastournedos met bacon-cheddarkorst

Ontzettend lekkere variatie met ossenhaastournedos.
Ingrediënten
Voor 4 personen
4 stuks Tournedos á 200 gram
4 plakken bacon , in dunne reepjes
140 gram verse broodkruimels
140 gram cheddar kaas
Klontje boter
Paar takjes van je favoriete kruiden om mee te garneren.
Bereiding
1) Verwarm de oven voor op 170° C.
2) Giet een heel klein beetje olijfolie in een koekenpan op hoog vuur.
3) Schroei de tournedos aan beide zijden dicht, voor een lekkere korst. Haal de tournedos uit de pan en leg ze te rusten. Dek af met wat aluminiumfolie.
4) Bak de reepjes bacon op halfhoog vuur.
5) Doe de bacon, broodkruimels, de cheddar kaas en de boter in een keukenmachine of staafmixer en meng het geheel 30 seconden.
6) Verdeel het mengsel over de tournedos.
7) Plaats de tournedos in de oven en gaar tussen de 10 en 15 minuten. Afhankelijk van gewenste gaarheid.