Ossenhaastournedos met bacon-cheddarkorst
< 30 minuten
4 personen
Makkelijk
Oven
Ontzettend lekkere variatie met ossenhaastournedos.
Ingrediënten
- 4 stuks Tournedos á 200 gram
- 4 plakken bacon, in dunne reepjes
- 140 gram verse broodkruimels
- 140 gram cheddar kaas
- Klontje boter
- Paar takjes van je favoriete kruiden om mee te garneren.
Bereiding
- 1. Verwarm de oven voor op 170° C.
- 2. Giet een heel klein beetje olijfolie in een koekenpan op hoog vuur.
- 3. Schroei de tournedos aan beide zijden dicht, voor een lekkere korst. Haal de tournedos uit de pan en leg ze te rusten. Dek af met wat aluminiumfolie.
- 4. Bak de reepjes bacon op halfhoog vuur.
- 5. Doe de bacon, broodkruimels, de cheddar kaas en de boter in een keukenmachine of staafmixer en meng het geheel 30 seconden.
- 6. Verdeel het mengsel over de tournedos.
- 7. Plaats de tournedos in de oven en gaar tussen de 10 en 15 minuten. Afhankelijk van gewenste gaarheid.