•  
    Vandaag besteld, dinsdagavond geleverd.
  •  
    Bel (0172) 577 147.
  •  
    Gratis verzenden in Nederland v.a. € 60,-
  •  
    Chat live met ons.

Biefstuk Stroganoff

Een traditioneel en alom geprezen gerecht. Heerlijk en makkelijk om thuis zelf te maken.

Biefstuk Stroganoff

Bereidingstijd: 90 minuten

Ingredienten

1000 gram biefstuk in dunne reepjes gesneden

65 gram bloem

5 gram paprikapoeder

3 gram peper

45 gram boter

1 middelgrote ui gesneden

1 teentje knoflook fijn gesneden

300 ml heldere rundvlees bouillon

½ theelepel mosterd

45 ml chilisaus

1 bakje champignons gesneden

500 ml zure room

Paar takjes fijn gesneden peterselie voor garnering

Gekookte noedels of rijst

Zeezout naar smaak toevoegen

Vers gemalen zwarte peper naar smaak toevoegen

Bereiding

1)      Neem een grote kom , doe er de bloem, paprikapoeder, peper, zout en biefstuk in.

2)      Goed afdekken en goed schudden totdat het geheel goed is gemengd.

3)      De biefstuk eruit halen en in gedeeltes aanbakken in een grote koekenpan met boter op hoog vuur.

4)      Afdekken en wegzetten zodat het warm blijft.

5)      In de koekenpan de ui en knoflook bakken totdat ze glazig zijn.

6)      Doe de biefstuk erbij en voeg de bouillon, mosterd, chili saus, en champignons toe, afdekken met een deksel en een uur laten sudderen.

7)      Vlak voordat je gaat eten de zure room toevoegen en vlam iets hoger zetten. Het mag niet gaan koken!

8)      Serveren met noedels of rijst en als garnering wat gesneden peterselie.

Rating: 9.2, gebaseerd op 13921 beoordelingen.