Biefstuk Stroganoff

Biefstuk Stroganoff

Een traditioneel en alom geprezen gerecht. Heerlijk en makkelijk om thuis zelf te maken.

Ingrediënten


  • 1000 gram biefstuk in dunne reepjes gesneden
  • 65 gram bloem
  • 5 gram paprikapoeder
  • 3 gram peper
  • 45 gram boter
  • 1 middelgrote ui gesneden
  • 1 teentje knoflook fijn gesneden
  • 300 ml heldere rundvlees bouillon
  • ½ theelepel mosterd
  • 45 ml chilisaus
  • 1 bakje champignons gesneden
  • 500 ml zure room
  • Paar takjes fijn gesneden peterselie voor garnering
  • Gekookte noedels of rijst
  • Zeezout naar smaak toevoegen
  • Vers gemalen zwarte peper naar smaak toevoegen

Bereiding


  • 1. Neem een grote kom , doe er de bloem, paprikapoeder, peper, zout en biefstuk in.
  • 2. Goed afdekken en goed schudden totdat het geheel goed is gemengd.
  • 3. De biefstuk eruit halen en in gedeeltes aanbakken in een grote koekenpan met boter op hoog vuur.
  • 4. Afdekken en wegzetten zodat het warm blijft.
  • 5. In de koekenpan de ui en knoflook bakken totdat ze glazig zijn.
  • 6. Doe de biefstuk erbij en voeg de bouillon, mosterd, chili saus, en champignons toe, afdekken met een deksel en een uur laten sudderen.
  • 7. Vlak voordat je gaat eten de zure room toevoegen en vlam iets hoger zetten. Het mag niet gaan koken!
  • 8. Serveren met noedels of rijst en als garnering wat gesneden peterselie.