Dry Aged rib eye steak met mierikswortel Gremolata

Dry Aged rib eye steak met mierikswortel Gremolata
Lekker fris recept met dry aged rib eye steaks.

Ingrediënten

Ingrediënten voor 4 personen:

4 dry-aged rib eye steaks

Mierikswortel Gremolata (recept volgt hieronder)

Zeezout

Versgemalen zwarte peper

Ingrediënten voor Mierikswortel Gremolata:

375 gram ongezouten boter op kamertemperatuur

2 teentjes fijngehakte knoflook

4 eetlepels fijn geraspte mierik wortel

3 theelepels witte wijnazijn

1 theelepel geraspte citroenschil

½ theelepel zout

1 eetlepel fijngehakte peterselie blaadjes (geen steeltjes)

Bereiding

Bereidingswijze Dry-aged rib eye steak

1)      Verhit een grillpan op hoog vuur

2)      Bestrooi de rib eyes met wat peper en zout naar eigen smaak.

3)      Grill de steaks in 3-4 minuten per kant en laat deze na het grillen nog 5-6 minuten staan

Bereidingswijze mierikswortel Gremolata

1)      Neem een middelgrote schaal en mix alle ingrediënten goed door elkaar

Serveer de steaks samen met de Gremolata. Eet smakelijk!