Dry Aged rib eye steak met mierikswortel Gremolata
Ingrediënten
Ingrediënten voor 4 personen:
Mierikswortel Gremolata (recept volgt hieronder)
Zeezout
Versgemalen zwarte peper
Ingrediënten voor Mierikswortel Gremolata:
375 gram ongezouten boter op kamertemperatuur
2 teentjes fijngehakte knoflook
4 eetlepels fijn geraspte mierik wortel
3 theelepels witte wijnazijn
1 theelepel geraspte citroenschil
½ theelepel zout
1 eetlepel fijngehakte peterselie blaadjes (geen steeltjes)
Bereiding
Bereidingswijze Dry-aged rib eye steak
1) Verhit een grillpan op hoog vuur
2) Bestrooi de rib eyes met wat peper en zout naar eigen smaak.
3) Grill de steaks in 3-4 minuten per kant en laat deze na het grillen nog 5-6 minuten staan
Bereidingswijze mierikswortel Gremolata
1) Neem een middelgrote schaal en mix alle ingrediënten goed door elkaar
Serveer de steaks samen met de Gremolata. Eet smakelijk!