Eendenborstfilet met Grand Marniersaus

Eendenborstfilet met Grand Marniersaus

De mooiste combinatie met eend blijft toch sinaasappel. Een lekker recept met sinaasappellikeur; Grand Marnier.

Ingrediënten


  • 4 Eendenborstfilet (zonder vel) van circa 200-220 gram per stuk
  • Olijfolie
  • ½ theelepel zout
  • ¼ theelepel witte peper
  • ½ theelepel gemalen koriander
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 glas verse, gezeefde sinaasappelsap
  • 1 eetlepel sinaasappelschil, geraspt
  • 80 ml Grand Marnier
  • 180 gram boter
  • 2 uien, in lange reepjes

Bereiding


  • 1. Snij het vel van de eendenfilet als dit nog niet is gedaan. Wrijf de filets in met olie, zout, peper en koriader. Verpak de filets individueel in plastic folie en leg 1-2 uur in de koelkast.
  • 2. Verhit een grillpan op medium vuur en grill de filets aan biede kanten goudbruin, ongeveer 4 minuten per zijde. Doe de filets in een schaal en zet afgedekt weg.
  • 3. Neem een steelpan en doe het bakvocht erin. Voeg de sinaasappelsap, de geraspte schil en de helft van de Grand Marnier toe. Breng aan de kook op medium vuur.
  • 4. Zet het vuur laag en laat het geheel indikken tot er ongeveer 3 tot 4 eetlepels over zijn. Haal de pan van het vuur, meng de boter er doorheen tot deze geheel is opgelost en voeg daarna de rest van de Grand Marnier toe.
  • 5. Snij de filets in dunne plakken van circa 1,5 cm dik. Giet de saus op een voorverwarmd bord en leg de plakjes eend erop. Garneer met de uienreepjes.