Flank steak sandwich met mierikswortelmayonaise

Flank steak sandwich met mierikswortelmayonaise

Heerlijk en snel gerecht voor bijvoorbeeld de lunch.

Ingrediënten


  • 1 flank steak á ca. 800 gram
  • ½ rode ui, in 6 partjes
  • 1 theelepel olijfolie
  • 60 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 50 ml mayonaise
  • 3 eetlepels mierikswortel
  • ¼ theelepel cayennepeper
  • 250 gram gemengde salade of rucolamelange
  • 4 versgebakken stukken stokbrood
  • Peper en zout naar smaak toevoegen

Bereiding


  • 1. Meng de rode ui, olijfolie, ½ theelepel zout en ¼ theelepel peper in een kom.
  • 2. Zet een grillpan op medium vuur tot deze heet is en rooster de ui aan beide kanten gedurende 5-6 minuten.
  • 3. Strooi wat peper en zout over de flank steaks en grill deze aan beide kanten mooi bruin gedurende 4-5 minuten per kant. Haal uit de pan en zet het vlees afgedekt weg.
  • 4. Grill nu de snijzijde van het stokbrood in de pan tot een mooie lichtbruine kleur.
  • 5. Doe de Parmezaanse kaas, mayonaise, mierikswortel en cayennepeper in een kom en meng alles goed door elkaar.
  • 6. Smeer de broodjes in met de mayonaise, leg er salade en wat stukjes ui op.
  • 7. Snij de Flank steak op de draad in dunne plakjes en leg dit bovenop de salade.