Gevulde Picanha met spinazie en Provolone

Gevulde Picanha met spinazie en Provolone
Prachtig gerecht om je gasten culinair mee te verassen. Picanha kan natuurlijk op vele manieren gevuld worden, maar is zonder vulling ook al heerlijk.

Ingrediënten

Voor circa 6 personen

1 Picanha van circa 2000 gram

120 gram gehakte Provolone kaas

240 gram gehakte, verse spinazie

Olijfolie

2 eetlepels runderfond

Verse peper en zout

Bereiding


  • 1. Bak (Sauteer) de spinazie in een eetlepel olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Zet na het bakken koel weg.
  • 2. Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius.
  • 3. Zorg dat de vetkap op de picanha overal gelijk is en ongeveer 1 cm dik. Snij de picanha aan de dikke kant open en maak hier een mooie holte.
  • 4. Mix de spinazie en de kaas door elkaar en doe dit in de holte. Sluit de holte af met satéprikkers. Wrijf de picanha daarna in met peper en zout.
  • 5. Mix de fond met wat olijfolie en wrijf de picanha hiermee in. Plaats de picanha daarna in een ovenschaal.
  • 6. Gaar de picanha gedurende 30 minuten in het midden van de oven, vetkant naar boven. Verhoog de temperatuur daarna tot 230 graden Celsius en laat nog 5-10 minuten in de oven staan tot er een mooie bruine korst op het vlees zit.
  • 7. Haal de picanha uit de oven, pak in de aluminiumfolie en laat nog 10-15 staan vóór het serveren.

Eet smakelijk!