Gevulde Picanha met spinazie en Provolone
> één uur
6 personen
Gemiddeld
BBQ/oven
Prachtig gerecht om je gasten culinair mee te verassen. Picanha kan natuurlijk op vele manieren gevuld worden, maar is zonder vulling ook al heerlijk.
Ingrediënten
Voor circa 6 personen
1 Picanha van circa 2000 gram
120 gram gehakte Provolone kaas
240 gram gehakte, verse spinazie
Olijfolie
2 eetlepels runderfond
Verse peper en zout
Bereiding
- 1. Bak (Sauteer) de spinazie in een eetlepel olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Zet na het bakken koel weg.
- 2. Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius.
- 3. Zorg dat de vetkap op de picanha overal gelijk is en ongeveer 1 cm dik. Snij de picanha aan de dikke kant open en maak hier een mooie holte.
- 4. Mix de spinazie en de kaas door elkaar en doe dit in de holte. Sluit de holte af met satéprikkers. Wrijf de picanha daarna in met peper en zout.
- 5. Mix de fond met wat olijfolie en wrijf de picanha hiermee in. Plaats de picanha daarna in een ovenschaal.
- 6. Gaar de picanha gedurende 30 minuten in het midden van de oven, vetkant naar boven. Verhoog de temperatuur daarna tot 230 graden Celsius en laat nog 5-10 minuten in de oven staan tot er een mooie bruine korst op het vlees zit.
- 7. Haal de picanha uit de oven, pak in de aluminiumfolie en laat nog 10-15 staan vóór het serveren.
Eet smakelijk!