Kalfswangen in Rode Wijn

Kalfswangen in Rode Wijn

Verrijk je culinaire ervaring met ons recept voor kalfswangen in rode wijn. Ontdek de sublieme combinatie van mals kalfsvlees, gestoofd tot perfectie in een rijke rode wijnsaus. Met eenvoudige stappen creëer je een smaakvol gerecht dat de zintuigen verwent.

Ingrediënten


  • 12 Kalfswangetjes, ca. 1200 gram
  • 4 teentjes knoflook, geplet
  • 1 liter rode wijn
  • 1 rode uit, gesnipperd
  • 1 prei, gesnipperd
  • 1 wortel, gesnipperd
  • 3 takjes verse rozemarijn
  • 4 takjes verse tijm
  • 3 theelepels suikers
  • 3 kaneelstokjes
  • 2 eetlepels, olijfolie
  • Grof zeezout
  • Verse, zwarte peper
  • 750 ml runderbouillon
  • 4 takjes verse kervel

Bereiding


  • 1. Doe de knoflook, rode wijn, ui, prei, wortel, rozemarijn, tijm, suiker en kaneel in een grote kom en doe hier de kalfswangen bij. Mix alles goed door elkaar en laat een hele nacht, afgedekt in de koeling staan.
  • 2. Verwarm de oven tot 200 °C.
  • 3. Haal de kalfswangen uit de marinade en dep deze droog met wat keukenpapier.
  • 4. Doe de marinade in een vergiet en laat dit goed uitlekken. Doe de marinade in een sauspan en zet de groenten apart.
  • 5. Voeg de suiker toe aan de marinade en verhit deze op middelmatig vuur. Laat dit tot de helft inkoken. Zet het vuur daarna uit.
  • 6. Doe de groenten in een pan en karameliseer deze gedurende 10-15 minuten.
  • 7. Doe wat olijfolie in een pan en bak de Kalfswangen in circa 2-3 minuten tot deze een mooie bruine kleur hebben. Laat de wangen vervolgens op wat keukenpapier uitlekken.
  • 8. Plaats de groenten in een ovenschaal. Verspreid de Kalfswangen over de groenten en giet de marinade erover. Voeg de runderbouillon toe tot de Kalfswangen helemaal onderstaan. Leg vervolgens wat aluminiumfolie over het geheel, dat de schaal goed is afgesloten.
  • 9. Laat dit gedurende 2,5 tot 3 uur in de oven staan tot het vlees helemaal zacht is.

Serveertip:

  • Je kunt dit gerecht serveren met gebakken aardappelen of aardappelpuree.