•  
    Kies zelf je leverdag
  •  
    Bel (0172) 577 147.
  •  
    Gratis verzenden in Nederland v.a. € 60,-
  •  
    Chat live met ons.

Kalfswangen in Rode Wijn

Smaakvol, winters gerecht met zachte kalfswangetjes

Kalfswangen in Rode Wijn

Bereidingstijd: 270 minuten

Ingredienten

Voor circa 4-5 personen

12 Kalfswangetjes, ca. 1200 gram

4 teentjes knoflook, geplet

1 liter rode wijn

1 rode uit, gesnipperd

1 prei, gesnipperd

1 wortel, gesnipperd

3 takjes verse rozemarijn

4 takjes verse thijm

3 theelepels suikers

3 kaneelstokjes

2 eetlepels, extra vierge olijfolie

Grof zeezout

Verse, zwarte peper

750 ml Runderbouillon

4 takjes verse kervel

Bereiding

1)      Doe de knoflook, rode wijn, ui, prei, wortel, rozemarijn, thijm, suiker enkaneel in een grote kom en doe hier de kalfswangen bij. Mix alles goed door elkaar en laat een hele nacht, afgedekt in de koeling staan.

2)      Verwarm de oven tot 200 °C.

3)      Haal de kalfswangen uit de marinade en dep deze droog met wat keukenpapier.

4)      Doe de marinade in een vergiet en laat dit goed uitlekken. Doe de marinade in een sauspan en zet de groenten apart.

5)      Voeg de suiker toe aan de marinade en verhit deze op middelmatig vuur. Laat dit tot de helft inkoken. Zet het vuur daarna uit.

6)      Doe de groenten in een pan en karameliseer deze gedurende 10-15 minuten.

7)      Doe wat olijfolie in een pan en bak de Kalfswangen in circa 2-3 minuten tot deze een mooie bruine kleur hebben. Laat de wangen vervolgens op wat keukenpapier uitlekken.

8)      Plaats de groenten in een ovenschaal. Verspreid de Kalfswangen over de groenten en giet de marinade erover. Voeg de runderbouillon toe tot de Kalfswangen helemaal onderstaan. Leg vervolgens wat aluminiumfolie over het geheel, dat de schaal goed is afgesloten.

9)      Laat dit gedurende 2,5 tot 3 uur in de oven staan tot het vlees helemaal zacht is.

 U kunt dit gerecht serveren met gebakken aardappelen of aardappelpuree.

Rating: 9.3, gebaseerd op 13921 beoordelingen.