Een heerlijk buikspek oven recept

Een heerlijk buikspek oven recept

Laat de heerlijke aroma's je keuken vullen met ons recept voor krokant buikspek uit de oven. Ervaar de perfecte combinatie van mals buikspek met een knapperige korst, eenvoudig bereid in je eigen keuken. Met eenvoudige stappen breng je deze smaakvolle delicatesse naar je tafel. Geniet van de rijke smaken en de krokante textuur van dit ovengerecht voor een bevredigende culinaire ervaring

Ingrediënten


Eenvoudig oven buikspek:

  • 1 kilo buikspek
  • 4 theelepels zout
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 4 theelepels bruine suiker
  • 2 theelepels witte peper

Buikspek met 3 groenten:

Voor 4 personen

  • Een pond dun gesneden buikspek
  • 3 gehakte teentjes knoflook
  • 30 gram gember
  • 25 ml sojasaus
  • 1 theelepel bruine suiker
  • 1 eetlepel rijstazijn
  • 1 theelepel sesamolie
  •  2 gesneden rode paprika's 
  • 1 ui
  • 300 gram champignons
  • 300 gram rijst of noedels

Buikspek met prei:

Voor 4 personen

  • 500 gram dun gesneden buikspek
  • 2 preien
  • 2 gehakte teentje knoflook
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 theelepel bruine suiker
  • 1 theelepel rijstazijn
  • 1 theelepel sesamolie
  • peper en zout toevoegen naar smaak

Bereiding


Ben je op zoek naar een heerlijk buikspek recept? Dan heb je deze gevonden! Er zijn veel manieren waarop het kan worden bereid; er zijn recepten voor op de grill, op de barbecue, in de braadpan, in de oven en meer. Onderstaand vind je manieren om het in de oven te bereiden. 

De verleiding van heerlijk zacht smaakvol vlees is voor de meeste mensen moeilijk te weerstaan, vooral als het gaat om buikspek uit de oven. De rijke smaak komt van het natuurlijke vet van het vlees, dat er ook voor zorgt dat het vlees vochtig blijft terwijl het bereid wordt. Daarom is het langzaam bereiden in de oven een uitstekende methode omdat de varkensbuik dan goed mals blijft. Dat is één van de redenen waarom buikspek oven recepten zo populair zijn, maar zeker niet de enige! 

 

Krokant buikspek uit de oven 

Buikspek met zwoerd uit de oven is een heerlijke aanrader vanwege het contrast tussen de knapperige buitenkant en de zachte binnenkant. Dit recept is goed te combineren met bijgerechten als aardappelpuree, geroosterde groenten of een salade. 

Een van de meest verrukkelijke gerechten die je kunt bereiden is een knapperig gebakken buikspek oven recept. Of je een buikspek recept voor jou en een partner bereidt, voor een etentje met familie en vrienden of voor een andere speciale gebeurtenis: dit recept zal bij iedereen in de smaak vallen die van mals vlees houdt. 

Fijnproevers opgelet: zo maak je een heerlijk krokant buikspek oven gerecht 

Het vinden van het beste stuk, de lekkerste kruiden en de beste manier om het te bereiden zijn de drie belangrijkste factoren bij het bereiden van een buikspek recept uit de oven. 

  

Om een recept buikspek met krokante korst te bereiden dat zeer goed smakelijk is, is het essentieel dat je vlees van de beste kwaliteit gebruikt. Kies altijd voor een snede die stevig is en waar veel vet aan zit. Je kunt gerust eens contact met ons opnemen als je vragen hebt. Vlees is de passie van BEEF&STEAK, dus wij denken graag met je mee. Lees verder voor 3 heerlijke buikspek recepten! 

Om te beginnen: een eenvoudig buikspek oven recept

1. Stel de temperatuur van de oven in op (175°C) en meng het zout, het paprikapoeder, de bruine suiker en de witte peper in een kommetje. Zorg ervoor dat je het stuk buikspek volledig bedekt met het kruidenmengsel.  

2. Wanneer je dit hebt gedaan, leg je het buikspek met de huid naar boven op een rooster boven een bakplaat. Laat dit voor 55 minuten in de oven op 175°C. 

3. Verhoog de temperatuur van de oven na 55 minuten tot 220°C en braad het gerecht dan nog eens 35 minuten. 

4. Haal het uit de oven en laat het 10 tot 15 minuten rusten voordat je het aansnijdt en serveert. 

 

Let erop dat dit recept is gebaseerd op 1 kilo buikspek. Je moet de ingrediënten en kooktijd aanpassen als je meer of minder buikspek wilt bereiden. Bovendien kan de dikte van het stuk de kooktijd eveneens veranderen. 

Een heerlijke buikspek recept met 3 groenten

Om een marinade te bereiden, meng je de sesamolie, rijstazijn, sojasaus, bruine suiker, knoflook en gember in een kleine kom. Zorg ervoor dat het buikspek goed bedekt is wanneer je het marineert. Voor een optimale smaak, dek je het eerst in de marinade af en laat je het minstens 30 minuten intrekken. 

 

1. Verhit bakolie of olijfolie in een grote koekenpan of wok. Zodra de olie verhit is, voeg je het in stukken gesneden buikspek toe. Bak ze op hoge temperatuur tot ze knapperig en goudkleurig zijn, ongeveer 3 tot 5 minuten. 

2. Haal het hierna uit de pan en dek het af. 

3. Snijd de paprika, ui en champignons in plakjes en bak ze 3 tot 5 minuten of tot ze zacht zijn. 

4. Meng het gebakken buikspek met de andere ingrediënten in een pan en laat alles op lage temperatuur nog een minuut staan. 

5. Serveer het met noedels of gekookte rijst. 

 

In dit gerecht wordt het smaakvolle buikspek gecombineerd met de delicate smaak van de champignons, het scherpe van de ui en het zoete van de paprika. Dit gerecht is eenvoudig te bereiden en je kunt de groenten naar eigen smaak aanpassen. 

 

Dit gerecht kan ook in de oven bereid worden: bak de groenten en het gemarineerde stuk buikspek in de oven krokant voor 25 minuten, nadat je de oven hebt voorverwarmd op 190°C. Voor een gelijkmatige garing roer je de groenten tijdens het bakken af en toe om. 

Een buikspek recept met prei

Combineer voor de marinade de sesamolie, rijstazijn, bruine suiker, knoflook en sojasaus in een kommetje. Ook in dit gericht dek je het buikspek voor een optimale smaak af en laat je de marinade minstens 30 minuten intrekken.  

 

1. Stel je grill in op hoog vuur op ongeveer 230°C.

2. Haal de varkensbuik uit de marinade en bestrooi het met zout en peper.

3. Grill het tot het bruin en knapperig is, ongeveer 2 tot 3 minuten per kant.

4. Nadat je het van de grill hebt gehaald, geef je het wat tijd om te rusten. 

5. De prei moet dun worden gesneden en gekruid worden met zout en peper terwijl de varkensbuik rust.

6. Gril elke kant van de prei twee tot drie minuten of tot alles bruin is.

7. Serveer de gegrilde prei naast het gegrilde buikspek.

Het kan ook in slabladeren worden gewikkeld voor een koolhydraatarm alternatief of geserveerd worden met rijst of quinoa als bijgerecht.  

 

De rokerige smaak van prei is heerlijk met de rijke, hartige smaak van het buikspek. 

Varkensbuik is in de Aziatische en Westerse culturen enorm populair 

Varkensbuik is een veelgebruikt ingrediënt in allerlei recepten omdat het aanpasbaar en smakelijk is, en op verschillende manieren kan worden bereid. Aziatische keukens gebruiken het in veel recepten, bijvoorbeeld in Koreaanse samgyeopsal en Chinees geroosterd varkensvlees (Char Siu). Het is ook een geliefd ingrediënt in de keukens van Japan, Thailand en de Filipijnen. Varkensbuik wordt ook vaak gebruikt in salades.  

 

Buikspek is een stuk varkensvlees dat een uitstekende smaak heeft omdat het veel vet bevat. De kenmerkende soepelheid en smaak van het vlees heeft het vlees te danken aan de vetmarmering. Bovendien draagt het vetgehalte bij aan de smaak van het vlees, doordat het tijdens het bakken, grillen of koken mals blijft. 

 

Een recept voor allerlei gelegenheden! 

Het is niet alleen de knapperige textuur en de sappige smaak van het varkensvlees dat het tot een favoriet maakt onder mensen van allerlei culturen. Ook het feit dat er zoveel opties zijn voor gerechten die bij erbij passen, zorgt ervoor dat dit zo populair is! 

 

Aardappelpuree wordt vaak geserveerd als bijgerecht naast krokante varkensbuik, dit is een traditionele combinatie. De consistentie van de aardappelpuree, die romig en boterachtig is, maakt het de ideale aanvulling op de knapperigheid van het varkensvlees.  

Groenten bij buikspek oven recepten 

Geroosterde groenten zijn een ander verrukkelijk bijgerecht dat uitzonderlijk goed samengaat met krokante varkensbuik uit de oven. De natuurlijke zoetheid van de groenten fungeert als tegenhanger van de hartigheid van het varkensvlees. De knapperigheid van de groenten is de perfecte aanvulling op de textuur van het vlees in dit buikspek oven gerecht.  

 

Als je op zoek bent naar iets lichts als bijgerecht, kun je asperges koken. De smaak van de asperges vult de knapperigheid van het buikspek ovengerecht aan, en de smaak van het varkensvlees wordt door de aanwezigheid van de asperges verhoogd. Omdat het een delicaat bijgerecht is, zal het de smaak op heerlijke wijze aanvullen. 

 

Buikspek met zwoerd bbq 

Je hebt de mogelijkheid om buikspek recepten met of zonder zwoerd te bereiden. Het buikspek met zwoerd kan geroosterd, gegrild of gebarbecued worden voor een unieke smaak. Buikspek met het zwoerd dat een beetje gebakken is en daarna gekruid met verschillende kruiden en specerijen is een echte aanrader. De varkensbuik met zwoerd van de barbecue met zijn uitgesproken rokerige smaak kan gezien worden als een volwaardige maaltijd. 

 

Je kunt elk buikspek oven recept combineren met een bijgerecht: er is altijd wel een bijgerecht dat uitstekend past bij een stuk krokant varkensbuik, ongeacht je voorkeuren. Of je nu de voorkeur geeft aan aardappelpuree, gegrilde asperges, geroosterde groenten, gesauteerde appels of geroosterde aardappelen; er is altijd wel een bijgerecht dat volledig aan je wensen voldoet!