Picanha met boter van gekarameliseerde sjalotjes en blauwe kaas

Ook weer een lekkere combi tussen kaas en vlees. Hou rekening met 40-50 minuten opstijven van de boter.

Picanha met boter van gekarameliseerde sjalotjes en blauwe kaas

Bereidingstijd: 45 minuten

Ingredienten

Voor 2 tot 4 personen

1 Picanha van 800-1200 gram

2 sjalotjes, fijn gesneden

Paar takjes verse tijm, gesneden

30 gram gebrokkelde blauwe kaas

Vers gemalen zwarte peper en zout

125 gram boter (op kamertemperatuur) plus 2 eetlepels

Bereiding

1)     Doe 2 eetlepels boter in een koekenpan op half hoog vuur en bak de sjalotjes totdat ze goud glazig zijn. Voeg de tijm en de peper toe. Bakken zodat de smaken in elkaar over gaan in circa 1 tot 2 minuten. Haal het uit de pan en laat het afkoelen op een bord.

2)     Doe de overgebleven boter, kaas, en de afgekoelde sjalotjes in een schaal. Meng dit goed door elkaar. Leg het geheel op plastic folie en maak er een dikke rol van met de uiteinde dicht gedraaid. Plaats dit in de koelkast en laat het zeker 40 minuten opstijven.

3)     Snij de picanha in plakken van circa 450 gram met een dikte van 2,5 cm. Voeg naar smaak zout en peper toe. Rooster/gril het vlees in een gril pan op half hoog vuur gedurende 3 tot 4 minuten. Draai om en grill nog eens 2-3 minuten.

4)     Haal het vlees uit de pan en laat 5 tot 10 minuten rusten voordat je het gaat serveren. Snij de boter in plakken en leg deze bovenop het vlees.