•  
    Vandaag besteld, overmorgen in huis.
  •  
    Bel (0172) 577 147.
  •  
    Gratis verzenden in Nederland v.a. € 60,-
  •  
    Chat live met ons.

Picanha met kerstomaatjes en zilveruitjes

Mooi en smaakvol gerecht met de populaire picanha. Dit gerecht doet het ook goed tijdens de Kerstdagen.

Picanha met kerstomaatjes en zilveruitjes

Bereidingstijd: 60 minuten

Ingredienten

Voor circa 6 personen

5 teentjes knoflook, geperst (u kunt ook knoflookpasta gebruiken)

1 Picanha (of Tri-Tip) van circa 1,5-1,8 kg

5 eetlepels olijfolie

500 gram kerstomaatjes

500 gram zilveruitjes

Verse, zwarte peper

Zout

Bereiding

1)      Strooi wat zout over de geperste knoflook, snij dit heel fijn en maak hier een pasta van. Meng de paste met 1 eetlepel olijfolie.

2)      Kerf de Picanha licht in met een scherp mes en wrijf deze in met knoflookmengsel. Laat de picanha geduren 1 uur, afgedekt, op kamertemperatuur liggen.

3)      Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

4)      Verwijder de overtollige pasta van de picanha. Dit is om verbranding in de oven te voorkomen.

5)      Verhit in een grillpan 3 eetlepels olijfolie en bak de picanha gedurende 4-5 minuten rondom bruin.

6)      Plaats de picanha in een ovenschaal in de oven en gaar gedurende circa 35 minuten tot een kerntemperatuur van circa 55-57 graden Celsius. Haal de picanha uit de oven en laat nog 5-10 minuten rusten in aluminiumfolie. De picanha gaart dan nog door.

7)      Verhit ondertussen de grillpan met een eetlepel olijfolie en bak hierin de tomaten en de zilveruitjes. Strooi hier wat peper en zout overheen.

8)      Serveer de picanha en garneer met de tomaten en uitjes.  

Rating: 9.2, gebaseerd op 12631 beoordelingen.